Για την ΕΑΚ

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση είναι ένα ανεξάρτητο συνδικαλιστικό σχήμα, στο οποίο συμμετέχουμε εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους του ΥΠΠΟ.

Γεννήθηκε μέσα από τους πολύχρονους αγώνες των συμβασιούχων για μόνιμη και αξιοπρεπή εργασία, κόντρα στην πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και στον υποταγμένο γραφειοκρατικό συνδικαλισμό των κυρίαρχων κομματικών παρατάξεων.

Με την αγωνιστική της δράση, με τη συνεχή της παρουσία και τη συνεπή της στάση, με την έκδοση και κυκλοφορία σε όλη τη χώρα του ΕΚΤάΚΤΩΣ, καθιερώθηκε στη συνείδηση όλων ως μια πραγματικά ανεξάρτητη, δυναμική και αποτελεσματική φωνή υπεράσπισης των δίκαιων διεκδικήσεών μας.

Σήμερα, στην Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση, συμμετέχουμε πλέον μόνιμοι, αορίστου χρόνου και συμβασιούχοι εργαζόμενοι του ΥΠΠΟ, με την ίδια πάντα αγωνία:

Να αρθρώσουμε ένα καθαρό συνδικαλιστικό λόγο και να αγωνιστούμε για την ανάδειξη των προβλημάτων και την αποτελεσματική διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

Να χαράξουμε έναν ανεξάρτητο και νικηφόρο συνδικαλιστικό δρόμο, μακριά από τους στείρους κομματικούς εναγκαλισμούς, το συνδικαλισμό των μικροεξυπηρετήσεων και τις συντεχνιακές λογικές που ταλαιπωρούν τα Σωματεία του ΥΠΠΟ.

Να ανανεώσουμε την ελπίδα στη συλλογική δράση των εργαζομένων, μακριά από κάθε λογής μικροπολιτικές ή και προσωπικές συνδιαλλαγές με την εκάστοτε πολιτική ηγεσία.

Να συναντηθούμε με όλους τους συναδέλφους , αλλά και άλλες συνδικαλιστικές δυνάμεις, που συμμερίζονται τις ίδιες ανησυχίες για την πραγματικότητα που όλοι αντιμετωπίζουμε

1 comments

Σχολιάστε