Γιατί απέχουμε από την αξιολόγηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Αυτές τις μέρες στέλνονται στους υπαλλήλους να συμπληρώσουν τα «κουτάκια» της δήθεν «στοχοθεσίας-αξιολόγησης» του νόμου 4940/2022 (άρθρα 1-27), του επονομαζόμενου Νόμου Βορίδη.

Σε ένα Υπουργείο που:

-Το λιγοστό προσωπικό τρέχει νυχθημερόν να προλάβει προθεσμίες, έργα, εξυπηρέτηση των πολιτών, κι από πάνω βρίσκεται και υπόλογο για ό,τι  κατέβει στο κεφάλι του καθενός και της καθεμιάς από την ιεραρχία

-Στις περισσότερες υπηρεσίες το ίντερνετ της «Ελλάδας 2.0» λειτουργεί με ρυθμούς… 1999, και χρειάζεται πλέον πάνω από μισάωρο για να διεκπεραιωθεί απλώς το ανέβασμα ενός εγγράφου στο ψηφιακό πρωτόκολλο!

-Σε Υπηρεσίες που στεγάζονται σε ακατάλληλα κτίρια, χωρίς συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, πολλές φορές χωρίς τα στοιχειώδη

-Σε ένα Υπουργείο που έχουν να γίνουν κρίσεις σε κάποιες διευθύνσεις έως και 13 χρόνια (!),

-Σε ένα Υπουργείο που η πολιτική ηγεσία επιβραβεύει με κάθε τρόπο τους πιο αυταρχικούς προϊσταμένους, ακόμη και μετά τη σύνταξή τους, αναβαθμίζοντάς τους σε Διευθυντές/ριες των Μουσείων-ΝΠΔΔ, με τον αντίστοιχο μισθό.

-Σε ένα δημόσιο που παντού διορίζονται «ημέτεροι» διά των «συνεντεύξεων» ή άλλων μεθόδων κι αυτό «πουλιέται» ως… αξιοκρατία!

-Σε ένα Υπουργείο που τα ανώτερα «στελέχη» της Διοίκησης, επιλεγμένα με δήθεν «αξιοκρατικές» διαδικασίες, θεωρούν ότι «νόμος» είναι ότι τους πει η Υπουργός να κάνουν.

-Σε ένα Υπουργείο που στη στοχοθεσία του για το 2024 θέτει ανερυθρίαστα ως στόχο την «εμπορική αξιοποίηση» των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων -κι ας είναι αυτό αντίθετο στο Σύνταγμα και τον Αρχαιολογικό Νόμο, και που μετράει τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργίας μόνο με όρους «αγοράς».

-Σε ένα Υπουργείο που ονομάζεται «του πολιτισμού» αλλά εδώ και χρόνια λειτουργεί ως παράρτημα “Υπουργείου μεγάλων επενδύσεων” εις βάρος των αρχαιοτήτων, των δικαιωμάτων των πολιτών, των εργαζόμενων στην τέχνη και των υπαλλήλων του

-Απέναντι σε μια κυβέρνηση που ιδιωτικοποιεί όλα τα δημόσια αγαθά, από τα νοσοκομεία ως τα πανεπιστήμια κι από το ρεύμα ως τον πολιτισμό. Απέναντι σε μια κυβέρνηση πρωταγωνίστρια στο ρουσφέτι, που θέλει υπαλλήλους να υπηρετούν τους ιδιώτες και όχι το δημόσιο συμφέρον και στοχοποιεί όποιους δεν συμβιβάζονται ως «ανίκανους» ή «τεμπέληδες»

-Απέναντι στην κυβέρνηση των υποκλοπών, του εγκλήματος των Τεμπών, της κερδοφορίας της ΤΕΡΝΑ, της CVC, του Άκτορα, του Μυτιληναίου, του πιο ακραίου νεοφιλελευθερισμού

Το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να μην συμμετέχουμε σε αυτή την άθλια παρωδία «στοχοθεσίας-αξιολόγησης» που μας φέρνουν, κομμένη και ραμμένη στα πρότυπα των πολυεθνικών επιχειρήσεων, και στο βάθος… οι απολύσεις και οι μειώσεις μισθών.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ!

Συμμετέχουμε στην απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ από τις 7/2/2024.

Δεν ρωτάνε ποτέ τους υπαλλήλους για τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα, το έντυπο «σφυγμού ομάδας» τους μάρανε!

ΚΑΛΟΥΜΕ όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία να οργανώσουν την συμμετοχή στην απεργία-αποχή, αφού η ΠΟΕ ΥΠΠΟ, όπως δήλωσε ο πρόεδρός της και υπόδικος για κακουργήματα, και σε αυτό το θέμα θα κάνει το «καλό παιδί» της κυβέρνησης και δεν θα ασχοληθεί με την απεργία. Βέβαια η εργοδοτική ΠΟΕ δεν έχει ασχοληθεί με καμία απεργία εδώ και 4 χρόνια, οπότε δε θα μας λείψει καν.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ΑΔΕΔΥ με απόφαση του Γενικού της Συμβουλίου έχει επαναπροκηρύξει την απεργία-αποχή από 7/2/2024 από κάθε διαδικασία στοχοθεσίας ή αξιολόγησης που σχετίζεται με την εφαρμογή του Ν. 4940/2023. Η απεργία αποχή, όπως έχει κοινοποιηθεί αρμοδίως, καλύπτει όλους τους υπαλλήλους στα Υπουργεία και τα ΝΠΔΔ (βλ. συνημμένο εξώδικο) και αφορά τις πράξεις που καλούνται οι υπάλληλοι να πραγματοποιήσουν σε εφαρμογή του Ν. 4940 από τις 7/2/2024 και εξής. Που σημαίνει ότι καλυπτόμαστε να απεργήσουμε και να απέχουμε από όλες τις διαδικασίες από την εφαρμογή του Ν. 4940/2023 είτε αφορά το έτος 2023 είτε αφορά το 2024, αφού η απεργία-αποχή επαναπροκηρύχθηκε από την ΑΔΕΔΥ, αφορά στον ίδιο νόμο και είναι σε ισχύ μέχρι τώρα.

Επίσης, ακόμη κι αν κάποιος-α συνάδελφος-ισσα έχει μετάσχει στο πρώτο στάδιο της διαδικασίας (με καταληκτική ημερομηνία 26 Φεβρουαρίου 2024), μπορεί παρόλα αυτά να απεργήσει κανονικά στα επόμενα στάδια, καταθέτοντας αργότερα τη δήλωση.

1 comments

  1. […] οι υπάλληλοι του δημοσίου την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, με αποφάσεις των Ομοσπονδιών και των σωματείων […]

Σχολιάστε