Έναν χρόνο μετά το κρατικό έγκλημα των Τεμπών

28 Φλεβάρη  2024 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Έναν χρόνο μετά, οι ζωές μας παραμένουν αναλώσιμες στον βωμό του κέρδους και η κρατική αυθαιρεσία ατιμώρητη.

Έναν χρόνο μετά, παιδεία και υγεία ξεπουλιούνται, με νομοσχέδια εμπορευματοποίησης δημόσιων αγαθών, μπίζνες ημετέρων και απογευματινά χειρουργεία επι πληρωμή.

Έναν χρόνο μετά, κράτος και κεφάλαιο συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται καθημερινά την εργασιακή μας δύναμη καταπατώντας δικαιώματα, εκφοβίζοντας, εκβιάζοντας με ψίχουλα, διαίρει και βασίλευε με μπόνους και αδιαφορώντας για την ίδια μας τη ζωή.

Έναν χρόνο μετά, τα εργατικά ατυχήματα συνεχίζουν να αυξάνονται, οι μισθοί μειώνονται, η φορολογία διαρκώς ανεβαίνει και οι εξώσεις, οι πλειστηριασμοί και τα ενοίκια κατοικιών έχουν εκτοξευθεί.

Έναν χρόνο μετά, ο αγροτικός κόσμος επιχειρεί να βάλει μπλόκο στα κέρδη των πολυεθνικών, των μεσαζόντων και της φοροληστείας της κυβέρνησης, για να παραμείνει στο χωράφι και να επιβιώσει.

Έναν χρόνο μετά, κώδικας του κράτους είναι ο εγκλεισμός, η πειθάρχηση και ο εκφοβισμός σε συνθήκες γενικευμένης φυλακής με αστυνομία παντού.

Απέναντι σε μια κυβέρνηση που ιδιωτικοποιεί όλα τα δημόσια αγαθά, από τα νοσοκομεία ως τα πανεπιστήμια κι από το ρεύμα ως τον πολιτισμό. Απέναντι σε μια κυβέρνηση πρωταγωνίστρια στο ρουσφέτι και στο μοίρασμα δημόσιου πλούτου στους φίλους της μεγαλοεπιχειρηματίες, εφοπλιστές.

Απέναντι στην κυβέρνηση των υποκλοπών, του εγκλήματος των Τεμπών, της κερδοφορίας της ΤΕΡΝΑ, της CVC, του Άκτωρα, του Μυτιληναίου, του νεοφιλελευθερισμού.

Απέναντι στη φρίκη του πολέμου, τη σφαγή στη Γάζα, τους πολεμικούς ανταγωνισμούς των κρατών που κοστίζουν δισεκατομμύρια, τη στιγμή που η φτώχεια επεκτείνεται και η ζωή μας καταντά επιβίωση

Για να στήσουμε φραγμούς απέναντι στην επελαύνουσα βαρβαρότητα χρειάζεται καθεμία και καθένας από εμάς να πορευτούμε στον απεργιακό αγώνα την 28/2 και η παρουσία μας στο δρόμο να είναι μαζική, διεκδικητική, μαχητική.

Παλεύουμε:

Να συναντηθούν οι κινητοποιήσεις των αγροτών/ισσών, φοιτητ(ρι)ών, υγειονομικών και εργαζόμενων στα τηλεφωνικά κέντρα, του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, να συντονιστούν όλοι/ες οι αγωνιζόμενοι/ες με κοινά συλλαλητήρια, με καταλήψεις, με απεργίες, για να κλονιστεί και να πιεστεί η κυβέρνηση, η εργοδοσία και η γραφειοκρατική συνδικαλιστική ηγεσία που είτε υπονομεύει τους αγώνες, είτε κηρύσσει απεργία για τις …..17 Απρίλη (ΓΣΕΕ). Η μαζική συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 28/2, να στείλει μήνυμα αντίστασης και ανυπακοής, να δοθεί σήμα κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων ενάντια στην επέλαση του κυνισμού και της ιδιώτευσης.

Αγωνιζόμαστε για:

Ριζικές αυξήσεις μισθών για όλους και όλες τους/τις εργαζόμενες/ους και όχι για προπαγανδιστικές αυξήσεις που εξανεμίζονται από την ακρίβεια, το πληθωρισμό, τα ενοίκια, το ρεύμα, τα καύσιμα.

Μείωση των ωρών απασχόλησης και χρονικών ορίων συνταξιοδότησης

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων στο δημόσιο τομέα (υγεία-παιδεία-συγκοινωνίες-πολιτισμός-ΟΤΑ).

Αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και εργασίας

Μπλοκάρισμα των ιδιωτικοποιήσεων σε όλα τα κοινωνικά αγαθά, παιδεία, υγεία, πολιτισμό, ρεύμα, νερό, μεταφορές

Ελεύθερους και ανοιχτούς δημόσιους χώρους

Καθολική και ισότιμη πρόσβαση στο πολιτισμό

Να μην κουκουλωθεί το έγκλημα των Τεμπών και η ατιμωρησία κράτους και κεφαλαίου

                                      Να συναντηθούμε στους δρόμους του αγώνα

          Με τα πρωτοβάθμια σωματεία, Τετάρτη 28/02, 11 πμ πλ. Κλαυθμώνος

Σχολιάστε