Πρέβεζα: Ιστορίες από την κρύπτη

gallery23903pic10158

Βάσις, Φρουρά, Εξηκονταρχία Πρεβέζης.
Την Κυριακή θ’ ακούσουμε την μπάντα.

Όπως πληροφορούμαστε από δημοσίευμα του atpreveza.gr, σε συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Στράτου Ιωάννου με εκπροσώπους του ιδρύματος Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου στην Αθήνα, αποφασίστηκε ότι θα χρηματοδοτηθεί «από πόρους του ιδρύματος που φτάνουν τα 80.000 ευρώ, η μελέτη που περιλαμβάνει το κτίριο υποδοχής, εκδοτήριο εισιτηρίων, τουαλέτες, μία μικρή αίθουσα συνεδριάσεων και parking αυτοκινήτων, έτσι ώστε να ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για τη δημιουργία του Αρχαιολογικού Πάρκου (Νικόπολης). Στο χρονικό διάστημα 10-15 Σεπτεμβρίου θα γίνει συνεδρίαση του Δ.Σ. του ιδρύματος για να ληφθεί και τυπικά η απόφαση».

 

Περπατώντας αργά στην προκυμαία,
«Υπάρχω;», λες, κ’ ύστερα «δεν υπάρχεις!»

Πρόκειται για μια ακόμη «καινοτομία», ένα Ίδρυμα που δεν προτίθεται καν να βοηθήσει οικονομικά το δικό του Μουσείο, το οποίο έχει δωρίσει στο κράτος, να εμφανίζεται ως χρηματοδότης μελέτης για το Αρχαιολογικό Πάρκο Νικόπολης! Αστειότητες… Από την άλλη, αν εμφανιζόταν και πάλι το ΔΙΑΖΩΜΑ  ως μεσάζοντας να κάνει τη «δουλειά», θα φαινόταν ότι δεν πρόκειται παρά για άλλον έναν κρίκο στην αλυσίδα της προσπάθειας διαχείρισης του χώρου. Έτσι μάλλον θα σκέφτηκαν οι «καινοτόμοι» και «σπρώξαν μπροστά» το Ίδρυμα. Φυσικά μέσα από αυτή τη χορηγία συνεχίζεται η αναμειξη ιδιωτών στον σχεδιασμό της ανάδειξης (και προφανώς μετά στην εκμετάλλευση) των πολύ σημαντικών μνημείων της περιοχής.

Μικρή λεπτομέρεια: με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού κ. Κονιόρδου, που ως γνωστόν είναι δραστήριο μέλος του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ και θαυμάστρια του κ. Μπένου (Ο «αναγκαίος» κ. Μπένος και το ΔΙΑΖΩΜΑ. Μια οφειλόμενη απάντηση και μερικά νέα ερωτήματα), ο τελευταίος διορίστηκε στις 17/3/2017 μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου! Όλα δένουν γλυκά!

 

Αν τουλάχιστον, μέσα στους ανθρώπους
αυτούς, ένας επέθαινε από αηδία…

Και η Αρχαιολογική Υπηρεσία; Ρωτήθηκε; Συναίνεσε; Ή μήπως δεν της πέφτει λόγος; Αλλά και ποια Αρχαιολογική Υπηρεσία; Αυτή που, ξεδοντιασμένη από στελέχη και αποδυναμωμένη οικονομικά και θεσμικά, τείνει να μετατραπεί σε αυτό ακριβώς που επιθυμούν οι κάθε λογής «καινοτόμοι» πολιτικάντηδες και επενδυτές, δηλ. σε υποχείριό τους;

Παράλληλα, μέσα από μία σειρά αδικαιολόγητων καθυστερήσεων, με ευθύνη της υπουργού, στην ολοκλήρωση των μεταθέσεων αρχαιολόγων στην περιοχή οι οποίες έχουν εγκριθεί εδώ και μήνες από το υπηρεσιακό συμβούλιο, αλλά και μέσω άλλων υπηρεσιακών «καραμπολών», δημιουργείται εύλογα η αίσθηση ότι οι γνωστοί εξωθεσμικοί (;) παράγοντες επεμβαίνουν ακόμα και στη διαδικασία επιλογής και τοποθέτησης διευθυντών!

O tempora o mores…

2 comments

Σχολιάστε