Τι (δεν) αποφάσισε το Συνέδριο της ΠΟΕΥΠΠΟ για τα αρχαία της Βενιζέλου…

Το 13ο Συνέδριο της ΠΟΕΥΠΠΟ, ένα συνέδριο-παρωδία, τελείωσε τις εργασίες του χωρίς να πάρει καμία απόφαση! Το προεδρείο του Συνεδρίου (ΔΗΣΥΠ, ΔΑΚΕ), κατά παράβαση του καταστατικού, της κοινής λογικής, αλλά και του ίδιου του προγράμματος του Συνεδρίου που προέβλεπε διαδικασία Αποφάσεων – Ψηφισμάτων, αποφάσισε πως δεν χρειάζεται ούτε να διαβαστούν τα ψηφίσματα που κατατέθηκαν ούτε, βέβαια, να τεθούν στο σώμα του Συνεδρίου προς ψήφιση…  Άλλη μία σημαντική συμβολή της ηγετικής ομάδας της ΠΟΕΥΠΠΟ στις δημοκρατικές διαδικασίες!

Ανάμεσα στα ψηφίσματα που… εξαφανίστηκαν ήταν και αυτό που κατέθεσε η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση για τις σημαντικές αρχαιότητες που βρέθηκαν στο σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης. Όπως είναι γνωστό, σωματεία-μέλη της ΠΟΕΥΠΠΟ έχουν ήδη τοποθετηθεί για το ζήτημα της τύχης των αρχαιοτήτων. Το ίδιο και επιστημονικοί φορείς που κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει πως έχουν πολιτικά ή κομματικά κίνητρα, όπως η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία ή το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μνημείων και Τοποθεσιών – ICOMOS, που είναι και ο επίσημος τεχνικός σύμβουλος της UNESCO.

Παραθέτουμε το ψήφισμα που, γραμμένο λιτά και χωρίς αντιπολιτευτικές αιχμές, ελπίζαμε πως θα υιοθετούσε το Συνέδριο ομόφωνα.

Το 13ο Συνέδριο της ΠΟΕΥΠΠΟ, έχοντας υπόψη και τις απόψεις των σωματείων-μελών της, ενώνει τη φωνή του με τους επιστημονικούς φορείς, όπως η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία, το ICOMOS κλπ, στο αίτημα να παραμείνουν στη θέση όπου βρέθηκαν οι σημαντικές αρχαιότητες του σταθμού Βενιζέλου στο Μετρό Θεσσαλονίκης, παράλληλα με τις εργασίες κατασκευής του Μετρό.

Φαίνεται πως οι δεσμεύσεις της ηγετικης ομάδας της ΠΟΕΥΠΠΟ απέναντι στην κ. Μενδώνη, δεν επέτρεψαν ούτε καν αυτό!

Ένα Σχόλιο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: