Δικαίωση της ΕΑΚ: ανακλήθηκε η παράνομη άδεια χρήσης απεικονίσεων από την εταιρεία Δίπυλον! 

Πλήρης δικαίωση για την Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση αποτελεί η Υπουργική Απόφαση ΥΠΠΟΑ/ΓΡΥΠ/242779/4891/07.05.2019  (ΑΔΑ: ΨΛΣΚ4653Π4-Χ5Ι)
με την οποία ανακαλείται η χορήγηση άδειας χρήσης απεικονίσεων αρχαιολογικού περιεχομένου από το Αρχαιολογικό Δελτίο, στο διαδίκτυο, που είχε αιτηθεί η εταιρεία Δίπυλον και είχε εγκριθεί με τη υπ’ αριθ. πρωτ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΔΔΕΑΜ/ΤΔΕΑΜΑΚ/17073/11579/127/50/27.02.2019 Απόφαση (ΑΔΑ: ΨΑΛΔ4653Π4-8ΥΝ).

Θυμίζουμε πως, όπως είχε αποκαλύψει η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση στις 27/3/2019 το σχετικό αίτημα είχε διεκπεραιωθεί… σε χρόνο ρεκόρ, χωρίς να έχει συνεδριάσει για το θέμα το ΔΣ του ΤΑΠΑ, όπως προβλέπει η διαδικασία, χωρίς να έχουν ερωτηθεί οι αρμόδιες Εφορείες Αρχαιοτήτων, χωρίς εισήγηση από αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΠΟΑ!

Στη σχετική καταγγελία μας σημειώναμε πως: 

«Κι επειδή πρόκειται για «καραμπινάτη» περίπτωση, καλά θα κάνουν οι υπεύθυνοι να ανακαλέσουν την ΥΑ της χορήγησης της άδειας και να αναζητήσουν ευθύνες για την όλη υπόθεση.Και, βέβαια, να αναθεωρήσουν τις τυχόν σκέψεις και προθέσεις τους για νομιμοποίηση τέτοιων αυθαιρεσιών ή για τροποποίηση των σχετικών προβλέψεων ή (ακόμη χειρότερα) για θεσμοθέτηση, δια του νέου Οργανισμού του ΤΑΠΑ, διαδικασιών παράδοσης σε ιδιώτες πόρων που ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο.

ΥΓ/ Λόγω της σπουδαιότητας του ζητήματος, η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση εισηγήθηκε την έκδοση σχετικής ανακοίνωσης από το ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων. Οι υπόλοιπες παρατάξεις είτε επιχείρησαν να υποβαθμίσουν το θέμα (ΕΣΔΑ) είτε δεν απάντησαν ποτέ…»

Στην απόφαση ανάκλησης  https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%9B%CE%A3%CE%9A4653%CE%A04-%CE%A75%CE%99?inline=true&fbclid=IwAR3nTFPDP-0ZvCtSpXiyOBoQxkiExy1X23XPe32EI4sAgESLyjN9Ny_FfMY  αναφέρεται πως η ανάκληση γίνεται «λόγω έκδοσης κατά παράβαση της αρχής της νομιμότητας, ήτοι παράβασης νόμου και κατά πλάνη περί τα πράγματα», ενώ επιβεβαιώνεται πλήρως η καταγγελία της ΕΑΚ.

Μένει να αναζητηθούν οι ευθύνες για την υπόθεση αυτή!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: