Αίτημα ΕΑΚ για παραίτηση του Γραμματέα του Συλλόγου των ΠΕ Διοικητικών Υπαλλήλων Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών ΥΠΠΟΑ εκλεγμένου με τη ΔΗΣΥΠ, Χάρη Παππή

Η συμμετοχή του Συλλόγου στην απεργία αποχή από τη διαδικασία της αξιολόγησης αποτέλεσε μια από τις αποφάσεις της πρόσφατης ΓΣ του Συλλόγου (11/6/2018).

Η απόφαση για συνέχιση της απεργίας αποχής προέκυψε ως συνέχεια της επιτυχημένης απεργίας του 2017. Συνεχίστηκε η απεργία, παρά τη στάση των συνδικαλιστικών δυνάμεων που συγκροτούν το προεδρείο της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ/ΔΗΣΥΠ, ΕΑΕΚ/ΣΥΡΙΖΑ και ΣΥΝδικαλιστική ΑΝατροπή) που άρχισαν να μιλούν για μια «καλή, μη τιμωρητική αξιολόγηση» και ξεκίνησαν έναν διάλογο με την πολιτική ηγεσία του ΥΔΑ, προσδοκώντας ότι η κ. Γεροβασίλη θα απέσυρε, έστω, την τροπολογία για τον αποκλεισμό των προϊστάμενων-απεργών από τις κρίσεις για τις θέσεις ευθύνης (αρ. 24Α, ν. 4369/2016). Η κήρυξη από την ΑΔΕΔΥ εκ νέου της απεργίας αποχής από την αξιολόγηση για το έτος 2018 σηματοδοτεί μια πιο δύσκολη περίοδο στη μάχη για να μην περάσει η αντιδραστική αναδιάρθρωση στο δημόσιο που υπηρετεί απαρέγκλιτα και η σημερινή κυβέρνηση (τη συρρίκνωση δομών, τις συγχωνεύσεις υπηρεσιών-φορέων, την κατασκευή πλεονασμάτων προσωπικού και τη δραματική μείωσή του, τις υποχρεωτικές μετακινήσεις, την ιδιωτικοποίηση τομέων ευθύνης του δημοσίου και την προωθούμενη επιχειρηματική λειτουργία συνολικά του δημοσίου, την εντατικοποίηση της εργασίας, την ανάθεση παράλληλων καθηκόντων κοκ).

Η συμμετοχή στη διαδικασία της αξιολόγησης μελών του ΔΣ πρωτοβάθμιων Συλλόγων, όπως ο δικός μας Σύλλογος, που σπάνε την απεργία και δεν υλοποιούν τις αποφάσεις των ΓΣ του Συλλόγου, προφανώς αποτελεί λόγο παραίτησής τους από το ΔΣ του Συλλόγου. Η ΕΑΚ ζητά τη σύγκληση έκτακτου ΔΣ για το θέμα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: