ΕΑΚ ΠΕΣΑ: Κάτω τα χέρια σας από το ανθυγιεινό επίδομα

Παρόλο που τοποθετήθηκαν με υπουργική απόφαση οι προϊστάμενοι του ΥΠ.ΠΟ.Α., στο πλαίσιο της εφαρμογής του νέου Οργανισμού, δεν υπάρχει καμία μέριμνα για την απογραφή του προσωπικού στο ΥΠ.ΠΟ.Α που λαμβάνει το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Υπενθυμίζουμε ότι θα πρέπει με βάση το άρθρο 396 του νόμου 4512/2018,  οι Υπηρεσίες πρέπει να συμπληρώσουν τα πεδία κλάδος και ειδικότητα στο Μητρώο Ανθρωπινού Δυναμικού του Δημοσίου. 

Προσοχή, σε περίπτωση μη συμπλήρωσης του κλάδου και της ειδικότητας μέχρι τις 15 Μαρτίου, αναστέλλεται η καταβολή του επιδόματος. Δηλαδή αν οι υπηρεσίες δεν συμπληρώσουν τον κλάδο ή την ειδικότητα εντός 5 εργάσιμων ημερών, θα μας κοπεί το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας! 

Πρέπει άμεσα η ΠΕΣΑ να ζητήσει εγγράφως από τη Διεύθυνση Διοικητικού του ΥΠ.ΠΟ.Α. να ενημερωθεί και να ενημερώσει όλους τους συναδέλφους, σχετικά με τις   διοικητικές ενέργειες που έχουν εκτελεστεί ώστε να εναρμονιστεί η Διοίκηση του ΥΠ.ΠΟ.Α. με το άρθρο 396 του Νόμου 4512, με βάση το οποίο ως τις 15 Μαρτίου πρέπει να συμπληρωθούν τα πεδία κλάδος και ειδικότητα στην εφαρμογή «Απογραφή» προκειμένου να συνεχίσουμε να λαμβάνουμε το ανθυγιεινό επίδομα, ώστε να μην παρέλθει η προθεσμία πέραν της οποίας, με βάση το ίδιο άρθρο του νόμου, θα πάψει η καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος, αν η Διοίκηση δεν έχει μεριμνήσει.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, είναι πασιφανές ότι η επανεξέταση των ανθυγιεινών επαγγελμάτων στο Δημόσιο τίθεται σε εξέταση από μηδενική βάση. Αντίστοιχα, είναι προφανές ότι η εισαγωγή νέων κριτηρίων θα έχει ως στόχο τη μείωση του ύψους του επιδόματος και τον περιορισμό των δικαιούχων. Πρέπει άμεσα να ενημερωθούν όλοι οι εργαζόμενοι στο ΥΠ.ΠΟ.Α καθώς το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας καταβάλλεται και σε άλλες ειδικότητες στο Υπουργείο μας.

Ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους ότι μπορούν να ελέγξουν εάν η Διεύθυνση Διοικητικού έχει συμπληρώσει σωστά στην “Απογραφή” όλα τους τα στοιχεία καθώς και τον Κλάδο (για τους μόνιμους) και την Ειδικότητα (για τους αορίστου χρόνου), εισερχόμενοι στην πλατφόρμα «Απογραφή» με τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης του TAXIS ΝΕΤ που διαθέτουν. Στην οποία περίπτωση δεν έχουν συμπληρωθεί ο κλάδος ή η ειδικότητα πρέπει να απευθυνθούν ΑΜΕΣΑ στο Τμήμα Διοικητικού της Υπηρεσίας τους ή στην Διεύθυνση Διοικητικού.

Καμία μείωση ή περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος που ενισχύει το πενιχρό εισόδημά μας και καταδεικνύει την επικίνδυνη και ανθυγιεινή φύση του επαγγέλματός μας. Παλεύουμε για να χαρακτηριστεί το επάγγελμα μας ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό.

Να μη συρρικνωθεί το ανθυγιεινό επίδομα, αλλά να επεκταθεί και στους συμβασιούχους συναδέλφους συντηρητές αρχαιοτήτων και έργων τέχνης καθώς και σε άλλες ειδικότητες  του ΥΠ.ΠΟ.Α που σήμερα δεν το παίρνουν (πχ δύτες, αρχαιολόγοι κ.α.).

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: