Η απόφαση του ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου σχετικά με το ΤΑΥΠ ΥΠΠΟ

adiexodoΠραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 1/3/2018 ξανά Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Συλλόγου, το οποίο -μετά από την πρόταση της Ενωτικής (που είχε κατατεθεί στο προηγούμενο ΔΣ), πήρε κατά πλειοψηφία την παρακάτω απόφαση:

«Το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Αττικής, Στερεάς και Νήσων δηλώνει ότι δεν στηρίζει την κατάληψη του ΤΑΥΠ-ΥΠΠΟ από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ ΥΠΠΟ και ζητάει την άμεση διακοπή της, γιατί δεν διευκολύνει την ακώλυτη λειτουργία του ΤΑΥΠ ΥΠΠΟ καθώς διακινδυνεύει την μισθοδοσία των εργαζομένων του Ταμείου, εμποδίζει τη λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού, καθυστερεί αδικαιολόγητα την εξόφληση για τις κατασκηνώσεις. Το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου θα θέσει ως θέμα τη μορφή του Ταμείου Αλληλοβοήθειας στην προσεχή Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Συλλόγου για να αποφασίσουν για το θέμα οι εργαζόμενοι-ες».

Την απόφαση υπερψήφισαν η ΕΑΚ, η Αυτόνομη Παρέμβαση και η ΔΑΣ και την καταψήφισε η ΔΗΣΥ (πρώην ΠΑΣΚ) και η ΔΑΚΕ. 

Στο μεταξύ, το ΔΣ του Ενιαίου συγκλήθηκε από τη ΔΗΣΥ μία μόλις μέρα πριν την αυριανή απεργία που εχει εξαγγείλει η ΠΟΕ ΥΠΠΟ. Ως Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση, αλλά και άλλε παρατάξεις, είχαμε ζητήσει να γίνει ΔΣ στην αρχή της εβδομάδας για να αποφασίσει ο Ενιαίος Σύλλογος αν θα κάνει απεργία, ποια είναι τα αιτήματά του και πώς τα παλεύει. Πιστή στη λογική της ότι ο Ενιαίος πρέπει να μετατραπεί σε «ουρά» της ΠΟΕ ΥΠΠΟ, η ΔΗΣΥ όρισε το ΔΣ σήμερα και πρότεινε ο Ενιαίος να στηρίξει την (προσχηματική, όπως έχουμε επισημάνει ξανά και ξανά) απεργία της ΠΟΕ ΥΠΠΟ. Τελικά ούτε αυτή η πρόταση πέρασε.

Θυμίζουμε ότι, ενώ η ΠΟΕ ΥΠΠΟ έχει βάλει 8 σοβαρά αιτήματα στην απεργία, στην πραγματικότητα αυτό που την ενδιαφέρει είναι το εξής ένα (που δεν συμπεριλαμβάνεται καν στα αιτήματα της απεργίας): η παραμονή του Γ. Βλαντή στο ΤΑΥΠ ΥΠΠΟ! Γι΄αυτό δεν έχουν προκηρύξει τόσον καιρό απεργία για τα ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ θέματα των απειλούμενων απολύσεων ΙΔΑΧ εργαζομένων, της περικοπής του ανθυγιεινού, της τακτοποίησης των συναδέλφων με ένδικα μέσα, των αιτημάτων του έκτακτου προσωπικού κλπ, αλλά θυμήθηκαν να καλέσουν τον κόσμο σε απεργία επειδή η Υπουργός δεν δεσμεύτηκε για το αν θα αποσπάσει τον Βλαντή στο ΤΑΥΠ ΥΠΠΟ (αναλυτικά εδώ).

Τα θέματά μας είναι πολύ σοβαρά και απαιτούν εδώ και τώρα την ενεργοποίηση όλων μας, μέσα από συνελεύσεις και κινητοποιήσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων. Γι’ αυτό η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση ζήτησε και σήμερα να γίνει άμεσα νέο ΔΣ όπου θα συζητηθεί το πώς παλεύει ο Ενιαίος, μαζί με τους εργαζόμενους, αυτά τα ζητήματα. Φαίνεται όμως ότι τη ΔΗΣΥ την απασχολούν άλλα ζητήματα, όπως το αν θα συνεχίσει να έχει αναλογικό προεδρείο με τη ΔΑΣ και την ΑΠ, όπως είπε ο πρόεδρος του Ενιαίου στο Διοικητικό Συμβούλιο.

ΥΓ. Για την ακρίβεια, ο Πρόεδρος του Ενιαίου (που προέρχεται από τη ΔΗΣΥ) μας είπε στο Συμβούλιο ότι με αυτή την απόφαση που πάρθηκε για το ΤΑΥΠ ΥΠΠΟ «χαλάει η πολιτική συμφωνία για το προεδρείο του Ενιαίου». Μόνο που το προεδρείο του Ενιαίου, όταν συγκροτήθηκε το 2016, είχε συγκροτηθεί ως «αντιπροσωπευτικό-αναλογικό», δηλαδή με βάση τη δύναμη των παρατάξεων (γι΄αυτό κι εμείς ως ΕΑΚ είχαμε αρνηθεί να συμμετάσχουμε γιατί διαφωνούμε με τα προεδρεία που δεν συγκροτούνται στη βάση πολιτικού πλαισίου). Τώρα για ποιο πολιτικό πλαίσιο και ποια πολιτική συμφωνία επέμενε ο Γρ. Βαφειάδης, αυτό μόνο οι παρατάξεις που συμμετέχουν στο προεδρείο μπορούν να το απαντήσουν…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: