Τελικά για ποιον «αγωνίζεται» η ΠΟΕ;

IMG-d45877d6d217a5116514b2ac20d6d19a-V.jpgΤο ξέρει κανείς ότι την Πέμπτη οι εργαζόμενοι του ΥΠΠΟ έχουμε 24ωρη απεργία; Όχι ε; Άραγε ξέρει κανείς ότι σήμερα ή αύριο η ΠΟΕ θα συναντηθεί με την υπουργό; Ούτε αυτό το ξέρει κανείς, κι ας το κάνει εξ ονόματος των αιτημάτων των εργαζόμενων (δηλαδή όλων μας). Τι έχει συμβεί;

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ ΥΠΠΟ για να πάρει… αγωνιστικές αποφάσεις, τις οποίες ακόμη η ΠΟΕ δεν έχει κάνει τον κόπο να τις καθαρογράψει και να τις στείλεις στους εργαζόμενους.
Όπως καταγγείλαμε και μέσα στο ίδιο το Γενικό Συμβούλιο, μπορεί οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις να εξαγγέλθηκαν για πραγματικά και πολύ σοβαρά προβλήματα των εργαζόμενων, όπως ότι 5 συνάδελφοι ΙΔΑΧ (από το 2009)  και 14 συνάδελφοι μόνιμοι (από το νόμο Πεπονή!) οδεύουν -κατά παράβαση του νόμου και της κοινής λογικής- προς απόλυση* (!), μπορεί οι συνάδελφοι με τα ένδικα μέσα να μην έχουν ακόμη μονιμοποιηθεί (ενώ έχει περάσει ένας ολόκληρος χρόνος από την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας), μπορεί να κινδυνεύει το ανθυγιεινό επίδομα με κόψιμο ή συρρίκνωση, αλλά η ΠΟΕ στην πραγματικότητα ασχολείται μόνο με το ποιος είναι Διεθυντής τουΤαμείου Αλληλοβοήθειας…
Γι’ αυτό το Γενικό Συμβούλιο έγινε μέσα στο κατειλημμένο Ταμείο Αλληλοβοήθειας, σε μια «κατάληψη» που αποφάσισε μόνη της η ΠΟΕ όταν στη θέση του (από 15ετίας διευθυντή) κ. Βλαντή τοποθετήθηκε άλλη συνάδελφος! Γι’ αυτό οι φοβερές αποφάσεις για απεργία είναι μόνο για «διαπραγμάτευση» με την υπουργό και δεν ανακοινώνονται στους εργαζόμενους (θυμίζουμε στο πρόσφατο παρελθόν και πάλι μια απεργία που εξαγγέλθηκε και αμέσως πάρθηκε πίσω, όχι γιατί λύθηκαν τα προβλήματα των εργαζομένων, αλλά γιατί μερικές μέρες μετά υπογράφηκε η απόσπαση του Γ. Τσακοπιάκου στο Κοινωνικό Πολύκεντρο της ΑΔΕΔΥ!).
Θα συναντηθούν λοιπόν σήμερα με την υπουργό και θα την απειλήσουν προφανώς για άλλη μια φορά με «κλείσιμο της Ακρόπολης». Αν τους υποσχεθεί κάτι για το Ταμείο, θα τα πάρουν όλα πίσω, βέβαια, κι ας εκκρεμούν οι απολύσεις και όλα τα άλλα θέματα.
Συνδικαλισμός ή αμύνεσθαι περί πάρτης;
*Το θέμα των απολύσεων είναι πολύ σοβαρό, μας αφορά όλους και όλες και η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση θα επανέλθει αναλυτικά, γιατί είναι θέμα που πρέπει να το παλέψουμε όλοι οι εργαζομενοι, όπως κάναμε και στο παρελθόν.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: