Ο Ενιαίος Σύλλογος Αττικής-Στερεάς μετατρέπεται σε «ουρά» της Ομοσπονδίας;

Ο μεγαλύτερος πρωτοβάθμιος Σύλλογος του ΥΠΠΟ, με ευθύνη της ΔΗΣΥ (πρώην ΠΑΣΚΕ), μετατρέπεται σιγά σιγά σε «ουρά» της Ομοσπονδίας. Αντί να παλεύει για τα μέλη του, τρέχει πίσω από τις «κινητοποιήσεις» που αποφασίζει η ΠΟΕ για δικούς της λόγους (που  δεν είναι ακριβώς τα… δίκαια των εργαζομένων, βλ. εδώ…). Μόνο που η ΔΗΣΥ δεν έχει πλειοψηφία στον Σύλλογο για να τα κάνει αυτά, οπότε η λύση βρέθηκε: δεν συνεδριάζει καν το ΔΣ! 

Πριν λίγες μέρες, ο Ενιαίος Σύλλογος απέστειλε στα μέλη του ΔΣ κάλεσμα να παραβρεθούν στην «κατάληψη» του ΤΑΥ που αποφάσισε ένα ωραίο πρωί η ΠΟΕ με αίτημα… να μην αντικατασταθεί ο Βλαντής στη θέση του (επί 15ετίας) Διευθυντή του Ταμείου! Στην έκκλησή μας να γίνει επιτέλους ΔΣ, η απάντηση που λάβαμε ήταν η ακόλουθη: «Σας ενημερώνουμε ότι το Δ.Σ του Ενιαίου θα οριστεί την επόμενη εβδομάδα, μετά την έκτακτη γενική συνέλευση της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ. Για την ακριβή ημερομηνία θα ενημερωθείτε σύντομα και έγκαιρα.» (Σημ. Εννοεί το Γενικό Συμβούλιο που κάλεσε η ΠΟΕ μέσα στο χώρο του Ταμείου για μεθαύριο Παρασκευή για να αποφασίσει… κι αλλες σπουδαίες κινητοποιήσεις με το σπουδαίο αίτημα να μην αλλάξει θέση ο κ. Βλαντής!)

Ως Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση θεωρούμε απαράδεκτο ο Ενιαίος Σύλλογος Αττικής, Στερεάς και Νήσων, ο μεγαλύτερος πρωτοβάθμιος σύλλογος του ΥΠΠΟ, ο Σύλλογος που τα προηγούμενα χρόνια πρωτοστάτησε σε τόσες κινητοποιήσεις (ενάντια στη διαθεσιμότητα, τις εφεδρείες, την προσπάθεια απόλυσης ΙΔΑΧ και πολλές άλλες) να μετατρέπεται από υπερασπιστής των μελών του σε… «ουρά» της ΠΟΕ ΥΠΠΟ.

Γι’ αυτό το λόγο στείλαμε στο ΔΣ την παρακάτω επιστολή:

«Ως ΕΑΚ θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι:
1. Είναι αντικαταστατικό να μην γίνεται ΔΣ κάθε μήνα και να χουμε να κάνουμε ΔΣ από τις αρχές Δεκέμβρη.
2. Ο Ενιαίος Σύλλογος έχει άλλη υπόσταση και άλλο ΔΣ από την ΠΟΕ ΥΠΠΟ. Είναι πρωτοβάθμιος σύλλογος και όχι παράρτημα της Ομοσπονδίας.
3. Στην ΠΟΕ ΥΠΠΟ συμμετέχει ως μέλος ο Ενιαίος Σύλλογος, και όχι ο καθένας μας ως άτομο ή ως παράταξη.
4. Τα ζητήματα των εργαζομένων είναι πολλά (θυμίζουμε ότι δεν έχουν υλοποιηθεί καν οι προηγούμενες αποφάσεις του ΔΣ, όπως η συνάντηση με τους αιρετούς των υπηρεσιακών που είναι ιδιαίτερα κρίσιμη) και έχουν προστεθεί κι άλλα με τον νέο οργανισμό, με τις μη τοποθετήσεις των υπαλλήλων, με το ανθυγιεινό επίδομα κλπ. Όλα αυτά είναι θέματα που πρέπει να συζητηθούν και να πάρει ο Ενιαίος τις πρωτοβουλίες που αντιστοιχούν, ως το μεγαλύτερο πρωτοβάθμιο σωματείο του ΥΠΠΟ, το οποίο οφείλει να εκπροσωπεί άμεσα τους εργαζόμενους μέλη του.
Αντί αυτών, ο Ενιαίος Σύλλογος μας στέλνει να στηρίξουμε μια απόφαση της Ομοσπονδίας, χωρίς αυτό να έχει συζητηθεί στο ΔΣ του Ενιαίου κι ενώ η συζήτηση για το τι ζητάμε για το ΤΑΥΠ-ΥΠΠΟ δεν έχει γινει στο ΔΣ του Ενιαίου!
  • Γιατί είναι αυτονόητα αίτημα του ΔΣ του Ενιαίου να μην αλλάξει η επί 15ετίας ίδια διοίκηση του ΤΑΥΠ-ΥΠΠΟ και ο Διευθυντής; Εμείς λέμε ότι δεν είναι.
  • Γιατί είναι αυτονόητο ότι ο Ενιαίος στηρίζει μια κατάληψη η οποία έχει ως αίτημα «να μην αλλάξει ο Διευθυντής του ΤΑΥΠ» όταν ο προηγούμενος Διευθυντής ήταν επίσης εκεί με απόφαση Υπουργού και χωρίς ποτέ να ρωτηθεί ούτε ο Ενιαίος ούτε -πολύ περισσότερο- οι εργαζόμενοι; Εμείς λέμε ότι δεν είναι.
  • Γιατί αυτονόητα πρέπει να υπερασπιστούμε το προηγούμενο ΔΣ του ΤΑΥΠ, τον πρόεδρο του Γ. Τσακοπιάκο και τον διευθυντή του Γ. Βλαντή, όταν γνωρίζουμε ότι υπάρχει προκαταρκτικό πόρισμα ελέγχου που διαπιστώνει προβλήματα διαχείρισης -κι αυτό το πόρισμα δεν έχει κοινοποιηθεί ούτε στο ΔΣ του Ενιαίου, ούτε πολύ περισσότερο στους εργαζόμενους, προκειμένου να κρίνουν αν υπάρχουν ή όχι ζητήματα οικονομικής διαχείρισης; Εμείς λέμε ότι δεν είναι.
  • Γιατί αυτονόητα οφείλει ο Ενιαίος να στηρίξει μια κατάληψη η οποία δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα των εργαζόμενων ούτε του ΥΠΠΟ ούτε του ΤΑΥΠ ΥΠΠΟ, ούτε του παιδικού σταθμού των υπαλλήλων; Εμείς λέμε ότι δεν είναι.
Με βάση τα παραπάνω ζητάμε να συγκληθεί αύριο το ΔΣ του Ενιαίου, ώστε στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ που έχει κληθεί την Παρασκευή 9/2 στα γραφεία του ΤΑΥΠ (!!), να μεταφερθεί η άποψη του ΔΣ του Ενιαίου και όχι μόνο η ατομική στάση του προέδρου του.
Εκ μέρους της ΕΑΚ
Δ. Κουτσούμπα-Ι. Βίτσου

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: