ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΝΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΛΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

 

 

Με αφορμή το συλλαλητήριο που διοργανώνεται την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στην Αθήνα:

Η μόνη εγγύηση για την ειρηνική συνύπαρξη είναι η αλληλεγγύη και ο κοινός αγώνας των λαών των Βαλκανίων ενάντια στον εθνικισμό και τον ιμπεριαλισμό. Η πραγματική απειλή για την ειρήνη και την συμβίωση των λαών είναι η φονική μηχανή που λέγεται ΝΑΤΟ – μέλος της οποίας είναι και η Ελλάδα. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα αυτοδιάθεσης του κάθε λαού και το δικαίωμα να αποφασίζει ο ίδιος το πώς θα ονομάζεται η χώρα του και κυρίως να υπερασπίζεται την ελευθερία, τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα, το δικαίωμα στη δουλειά, στη μόρφωση και στον πολιτισμό. Δικαιώματα για τα οποία οι όψιμοι «μακεδονομάχοι»… …αμέλησαν να αρθρώσουν έστω και μια λέξη όταν, με τις ευλογίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η γερμανική Fraport άρπαζε το αεροδρόμιο με το όνομα «Μακεδονία», γαλλικές εταιρείες το νερό, ιταλική εταιρεία τους σιδηρόδρομους, πολυεθνική κοινοπραξία το λιμάνι τα Θεσσαλονίκης, καναδική εταιρεία ρημάζει τη γη στη Χαλκιδική! Αυτές είναι οι μεγάλες απειλές για τον λαό μας, αυτές καλούμε όλες και όλους να αντιπαλέψουμε!

Για τους λόγους αυτούς είμαστε αντίθετοι στο συλλαλητήριο της Αθήνας και καλούμε τους συναδέλφους μας να μην παρασύρονται από τις εθνικιστικές κορώνες και να μη συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Κυριακής 4ης Φεβρουαρίου. Να μη δώσουν κάλυψη στις φασιστικές ομάδες που θέλουν να ξεπλύνουν σε μαζικά ακροατήρια τη δολοφονική δράση τους.

Το μέλλον των Βαλκανίων είναι συνυφασμένο με το σεβασμό όλων των μειονοτήτων, τον τερματισμό των εθνικισμών, τη φιλία και την αλληλεγγύη των λαών!

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: