Η περίεργη… σιωπή της ΠΟΕ ΥΠΠΟ

Περίεργη σιωπή επικρατεί τελευταία από την –λαλίστατη μέχρι πρότινος- ΠΟΕ ΥΠΠΟ για τα τεκταινόμενα στο Υπουργείο Πολιτισμού. Λες και στο ΥΠΠΟΑ όλα πηγαίνουν καλά, λες και λύθηκαν τα ζητήματα για τα οποία είχε εξαγγείλει μέχρι και 48ωρη απεργία τον Ιούλιο!

Μήπως λύθηκε το θέμα με τις πληρωμές των συμβασιούχων, τα εξαιρέσιμα των φυλάκων, τις επιδημίες των αρχαιολόγων και όλα τα υπόλοιπα που οφείλει το ΤΑΠΑ σε εργαζόμενους; Ίσα ίσα, το ΤΑΠΑ (μετά και την παραίτηση Βαβατσιούλα) παραμένει χωρίς Πρόεδρο. Κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι από τις αρχές Αυγούστου και μετά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ να υπογράψει καμία πληρωμή: ούτε εξαιρέσιμα, ούτε καταδυτικά, ούτε επιδημίες, ουτε κονδύλια για τις Εφορείες και τα Μουσεία. ΤΙΠΟΤΑ.

Κι όμως, η ΠΟΕ ΥΠΠΟ που ήταν τόσο λάβρα για τις πληρωμές των δεδουλευμένων (και σωστά), δυο μήνες μετά δεν έχει βγάλει ούτε καν μια ανακοίνωση! Έστω για να πιέσουν να διοριστεί πρόεδρος στο ΤΑΠΑ. Τώρα δεν μας πειράζουν οι απληρωσιές;

Μήπως βγήκε η προκήρυξη για τους 200 αρχαιοφύλακες, για την οποία είχε δεσμευτεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός; Όχι βέβαια. Ούτε για αυτό έχει βγει ανακοίνωση της ΠΟΕ ΥΠΠΟ.

Μήπως δεν γίνεται χαμός με το θέμα του «Ελληνικού», που είναι θέμα εφαρμογής του αρχαιολογικού νόμου; Μήπως δεν άσκησε η υπουργός Λ. Κονιόρδου κάθε δυνατή πολιτική πίεση για να παρακαμφθεί ο αρχαιολογικός νόμος; Έγιναν δυο στάσεις εργασίας από τον ΣΕΑ (στη δεύτερη συμμετείχε και η ΠΕΣΑ), έγινε κεντρικό θέμα στα μίντια, αλλά η Ομοσπονδία των υπαλλήλων του ΥΠΠΟΑ δε βρήκε να ψελλίσει ούτε μια σειρά σε μια ανακοίνωση.

Περίεργο;

Για μας όχι. Όταν στις 4/9/2017 στοιχηματίζαμε ότι η ΠΟΕ ΥΠΠΟ για πολύ καιρό δεν θα ξανααπειλήσει ούτε με 48ωρη ούτε με κλείσιμο χώρων και Μουσείων, κάτι ξέραμε… Αν ξαναδείτε την υπόθεση, θα καταλάβετε κι εσείς γιατί η ΠΟΕ ΥΠΠΟ δεν λέει τίποτα που υπάρχει περίπτωση να «ενοχλήσει» την Υπουργό…

Σχολιάστε