Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση και αποτελέσματα εκλογών Συλλόγου ΠΕ Διοικητικών υπαλλήλων ΥΠΠΟΑ (5-7-2017).

Η ΕΑΚ θέλει να ευχαριστήσει τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που στήριξαν το ψηφοδέλτιο μας στις εκλογές του Συλλόγου.

upl55fefe9d451c9 Θεωρούμε ότι η στήριξη αυτή είναι πολύτιμη για μας, καθώς δεχθήκαμε όλη την προεκλογική περίοδο μεγάλη επίθεση που κορυφώθηκε με την αποστολή εξώδικου στην πρώην Πρόεδρο του Συλλόγου και νυν μέλος του νέου ΔΣ. Επιλέξαμε να μη συνεχίσουμε την εκτόξευση αλληλοκατηγοριών, σιωπώντας, ακόμη κι όταν έπρεπε να φωνάξουμε περισσότερο για το δίκιο μας ενάντια στη λάσπη και τις συκοφαντίες.

Γιατί για μας κρίσιμο είναι να λειτουργήσει ο Σύλλογος, διεκδικώντας δικαιώματα και συγκρουόμενος με πολιτικές που διαλύουν τον πολιτισμό ως δημόσιο αγαθό και αμφισβητούν τα εργασιακά μας δικαιώματα. Αυτό υποστηρίξαμε και στη ΓΣ με την κατάθεση σχεδίου απόφασης για την αξιολόγηση, τον Οργανισμό, τις εργασιακές σχέσεις, την αναδιάρθρωση στο δημόσιο τομέα και τη διαφάνεια στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας.

ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΣ ΠΕ ΔΙΟΙΚ 5-7-2017 / προταση ΕΑΚ 5-7-2017

Η ΓΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών του ΥΠΠΟΑ αποφασίζει τα εξής:

1. Αξιολόγηση: Αποφασίζουμε τη συμμετοχή μας στην απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης στην οποία καλούν ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕΥΠΠΟ και άλλα πρωτοβάθμια σωματεία του ΥΠΠΟΑ και του δημόσιου τομέα. Κανένας να μη συμπληρώσει τα φύλλα αξιολόγησης. Κανείς να μην «τσιμπήσει» στην αξιολόγηση του προϊσταμένου του: αυτός είναι ο τρόπος για να αποδεχτεί τη διαδικασία της αξιολόγησης και άρα να νομιμοποιήσει και το να αξιολογηθεί από αυτόν! Καλούμε όλα τα στελέχη της διοίκησης να συμμετάσχουν στην Απεργία – Αποχή.

Γιατί η αξιολόγηση προβλέπει και ατομικές επιβραβεύσεις και ατομικές τιμωρίες! Όπως έχει ήδη προβλεφθεί στο νέο μισθολόγιο (παρ. 1 & 3 του αρθ. 12 του Ν.4354/2015), υπάλληλοι που θα βαθμολογηθούν με άριστα για τρεις συνεχείς χρονιές θα μπορούν να εξελίσσονται ταχύτερα στην μισθολογική κλίμακα, λαμβάνοντας ένα επιπλέον Μισθολογικό Κλιμάκιο (ΜΚ). Αντίθετα, όσοι κριθούν για τρεις συνεχείς χρονιές ως «ανεπαρκείς» (25-39 στα 100) ή ως «ακατάλληλοι για την υπηρεσία» (0-25 στα 100) κινδυνεύουν με αναστολή της αυτόματης μισθολογικής τους εξέλιξης!

2. Αντιπαλεύουμε τη νέα εργασιακή πραγματικότητα στο δημόσιο τομέα. Η νέα αξιολόγηση, σε συνδυασμό με το νόμο για την κινητικότητα, ο οποίος προβλέπει, μεταξύ άλλων, και υποχρεωτική μετακίνηση υπαλλήλων ακόμη και εκτός Νομού (Ν. 4440/2016, άρθ. 9, παρ. 2), με τα νέα οργανογράμματα, τα περιγράμματα θέσεων και με την επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας κάθε μορφής (συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, αναπληρωτές, ωρομίσθιοι, «ωφελούμενοι» του ΟΑΕΔ, συμβασιούχοι έργου, εργολαβικοί, προγράμματα μαθητείας κ.λπ.), διαμορφώνει μια εργασιακή πραγματικότητα στην οποία οι μειώσεις μισθών, η εντατικοποίηση της εργασίας, οι υποχρεωτικές μετακινήσεις, ακόμη και οι απολύσεις, είναι προγραμματισμένα.

3. Ταμείο Αλληλοβοήθειας:

Το Ταμείο Αλληλοβοήθειας είναι μια κατάκτηση προς όφελος των εργαζομένων. Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε πολιτική ηγεσία που θέλει να το κλείσει ή να συρρικνώσει τη χρηματοδότησή του, προς όφελος της μαύρης τρύπας του χρέους (όπου πηγαίνουν πολλά από τα χρήματα του ΤΑΠΑ μέσω του ΥΠΟΙΟ). Απαιτούμε όμως τα χρήματα του Ταμείου να χρησιμοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο, με πλήρη διαφάνεια και λογοδοσία σε όλους τους εργαζόμενους του ΥΠΠΟΑ.

Ο παιδικός σταθμός πρέπει να διαφυλαχθεί, όπως και οι θέσεις εργασίας. Ταυτόχρονα όμως να δοθεί από τα έσοδα του Ταμείου βοήθημα σε όλους και όλες τους συναδέλφους-ισσες που έχουν παιδιά αντίστοιχης ηλικίας και δεν εξυπηρετούνται από τον παιδικό σταθμό (και στην Αττική και στην επαρχία) και αναγκάζονται να πληρώνουν για μια παροχή που περίπου 100 συνάδελφοι την έχουν δωρεάν. Το 2,5% των εσόδων του ΤΑΠΑ είναι ένα μεγάλο ποσό, που μπορεί να καλύψει ένα τέτοιο ετήσιο βοήθημα.

Να διερευνηθεί η δυνατότητα να περάσει ο παιδικός σταθμός μαζί με το προσωπικό του στην οργανωτική δομή ΥΠΠΟΑ (στον Οργανισμό υπάρχει σχετικό Τμήμα Παιδικού Σταθμού) και το Ταμείο Αλληλοβοήθειας να διατηρήσει όλες τις άλλες δραστηριότητες (και τους υπόλοιπους εργαζόμενους), με μια κανονική νομική μορφή (σήμερα είναι μια απροσδιόριστη «ένωση προσώπων χωρίς νομική προσωπικότητα», βλ. ΦΕΚ 340/Β/2003) που θα ελέγχεται και θα καθοδηγείται από τους εργαζόμενους, τα πρωτοβάθμια σωματεία και την Ομοσπονδία. Με συλλογικές αποφάσεις για το πού θα πηγαίνουν τα χρήματα.

Ζητάμε να δοθούν από το ΤΑΠΑ όλες οι επιχορηγήσεις του 2016, με την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν οι παραπάνω όροι.

4. Νέος Οργανισμός:ο νέος Οργανισμός είναι ένα κόψε-ράψε Διευθύνσεων και Τμημάτων για να «βγουν τα νούμερα» και οι αναλογίες. Είναι η συγκέντρωση πρωτοβουλιών στην πολιτική ηγεσία για την διαχείριση του πολιτισμού στο πλαίσιο των μνημονίων και των ιδιωτικοποιήσεων. Τον χαρακτηρίζουν απλώς «διορθώσεις» σε έναν άθλιο Οργανισμό που επιβλήθηκε το 2014 αποτελεί προφανώς συνέχειά του. Διεκδικούμε την επαναφορά των 4.000 θέσεων εργασίας στο ΥΠΠΟΑ που χάθηκαν από το 2010.

Συμμετέχουμε σε απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις την επόμενη περίοδο ενάντια στις εφαρμοζόμενη πολιτική στο δημόσιο τομέα.

Αλήθεια γιατί η “ανεξάρτητη” παράταξη που γιορτάζει το θρίαμβό της στις εκλογές, δεν συνηγόρησε στην απόφαση αυτή; δεν αποτελούν κοινά προβλήματά μας τα παραπάνω; Γιατί ενοχλούσε στο σχέδιο απόφασης το σημείο 3 για το Ταμείο Αλληλοβοήθειας και προτάθηκε από την “ανεξάρτητη” παράταξη να μην περιληφθεί στην απόφαση; γιατί δεν εξαντλήθηκαν τα περιθώρια για απόφαση της ΓΣ αφαιρώντας το σημείο 3 του σχεδίου απόφασης, όπως προτάθηκε από κάποιους συναδέλφους; γιατί ακόμη κι όταν αποσύραμε από το σχέδιο απόφασης την πρόταση «Ζητάμε να δοθούν από το ΤΑΠΑ όλες οι επιχορηγήσεις του 2016, με την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν οι παραπάνω όροι», αρνηθηκαν να την ψηφίσουν οι εκπρόσωποι της «ανεξάρτητης» παράταξης;

Επί τη ευκαιρία, μπορείτε να δείτε τη σχετική με το θέμα του Ταμείου συζήτηση στη Βουλή (απάντηση Κονιόρδου σε σχετική με το Ταμείο ερώτηση) στον ακόλουθο σύνδεσμο http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/ToKtirio/Fotografiko-Archeio/#55c55e00-1950-4230-8c72-a7a800e9ded7 12’-23’ λεπτό.

Η μη λήψη αποφάσεων από τις ετήσιες ΓΣ είναι χείριστη πρακτική που συνηθιζόταν από όσους ευαγγελίζονται τον συνδικαλισμό της ανάθεσης. Δυστυχώς, επανεμφανίζεται δυναμικά στο ΥΠΠΟΑ. Θυμίζουμε ότι και στη ΓΣ του Ενιαίου Συλλόγου, όταν τέθηκε προς ψηφοφορία θέμα μη αρεστό στην πλειοψηφία, αποφασίστηκε ότι δεν υπάρχει απαρτία και δεν πάρθηκε καμιά απόφαση.

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΛΕΣ ΓΟΝΙΜΗ ΘΗΤΕΙΑ!!!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: