Θερινή σύναξη «ανεξάρτητων»… Πασόκων!

19598873_10154832888821483_8529605270956906692_n

Μεσούντος του καύσωνα βρέθηκαν να συνεδριάζουν οι συμπαθείς σε όλους μας Πασόκοι – που τώρα δεν είναι, όμως, όλοι Πασόκοι, αλλά μάλλον θα ξαναγίνουν, αλλά, πάλι, δεν θα λέγονται Πασόκοι (μάλλον, αλλά δεν είναι και σίγουρο).

Δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί αν την γκαντεμιά του καύσωνα τους την έφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που από το βήμα του συνεδρίου τόνισε πως «αυτά που μας χωρίζουν είναι λιγότερα από αυτά που μας ενώνουν» (σωστά, τόσα Μνημόνια ψήφισαν παρέα!) και πως «η χώρα χρειάζεται ισχυρή προοδευτική κεντροαριστερή έκφραση» (εννοούσε ΠΑΣΟΚ, αλλά το πε περιφραστικά)…

Πάντως ήταν όλοι και όλες εκεί (καλά, έλειπε η Ά. Διαμαντοπούλου, αλλά δεν είναι θέμα – αναπλήρωσε την απουσία της με το παραπάνω ό,τι έχει ξεμείνει από την… ΔΗΜΑΡ), εκτός βέβαια από όσους/ες προτίμησαν να περάσουν στο ΣΥΡΙΖΑ, για να παραμείνουν στην κυβέρνηση (παραμένοντας και ΠΑΣΟΚ, βέβαια)!

Ήταν κι ο ΓΑΠ εκεί που μας απείλησε πως οραματίζεται «μία Παράταξη που θα σαλπίσει ξανά την πρόοδο στη χώρα»ο Σημίτης που, εν μέσω εκατοντάδων αμετανόητων παλαιο-Πασόκων, φαντασιώθηκε «ένα νέο κόμμα με νέα πρόσωπα» (πού να τα βρεις, δόλιε, τα νέα πρόσωπα;), ο Βαγγέλης, επιτιθέμενος με το γνωστό ύφος του κατά πάντων, καθώς και πλειάδα πρώην υπουργών και στελεχών του παλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ.

 

Πασοκικός πολιτισμός για πάντα…

Στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε κι ένα εργαστήρι με τίτλο «Πολιτισμός και Ανάπτυξη». Εκεί ήταν όλοι οι γνωστοί ΠΑΣΟΚΟΙ (ΠΑΣΚίτες) συνδικαλιστές του ΥΠΠΟ, που δεν είναι βέβαια πια ΠΑΣΚίτες, αλλά μέλη της ΔΗΣΥΠ, που διαδέχτηκε την ΕΑΣΚΕ, που διαδέχτηκε την ΠΑΣΚ.

Ανάμεσά τους:

– ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΕ ΥΠΠΟ και πρώην πρόεδρος της Εταιρείας Περίστυλον ΑΕ και πρώην (παρ’ ολίγον) υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και, σταθερά, πρόεδρος του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων ΥΠΠΟ,

– ο νυν πρόεδρος της ΠΟΕ ΥΠΠΟ,

– ο πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων και μέλος του ΔΣ του ΣΕΑ (ο οποίος δεν είναι όμως ΠΑΣΟΚ, αλλά ΚΙΔΗΣΟ),

– ο ταμίας της ΠΟΕ ΥΠΠΟ και μέλος του ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων και, ασφαλώς,

– η ανερχόμενη συνδικαλίστρια της ΠΑΣΚ (συγγνώμη, της ΔΗΣΥΠ), που είναι μέλος του ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων και Γραμματέας του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ ΥΠΠΟ, αλλά βασικά φιλοδοξεί να γίνει πρόεδρος του Συλλόγου ΠΕ Διοικητικών (εκεί, όμως, δεν εμφανίζεται ούτε ως ΠΑΣΚ ούτε ως ΕΑΣΚΕ ούτε καν ως ΔΗΣΥΠ, καθώς ηγείται του «Ανεξάρτητου Συνδυασμού Διοικητικού Επιστημονικού Προσωπικού ΥΠ.ΠΟ.Α.») και ζητά να υπερψηφιστεί, για να δράσει καθώς λέει, «χωρίς αγκυλώσεις, χωρίς αφορισμούς και αποκλεισμούς, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, μεγάλα λόγια και ψέματα»…

 

Οι συμμετέχοντες στο Πολιτιστικό Εργαστήρι άκουσαν πολλά, από πολλούς ομιλητές, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και ο Π. Νταής, επικεφαλής της ΕΥΤΟΠ και μέλος του ΔΣ του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ, που συμμετείχε (σε τι άλλο;) στο πάνελ με τίτλο «Πολιτισμός και Επιχειρηματικότητα». Τα, προφανώς, πλούσια συμπεράσματα του εργαστηρίου με τα τρία πάνελ και τις πολλές εισηγήσεις και παρεμβάσεις ανέλαβε να συνοψίσει ο καταλληλότερος άνθρωπος για αυτά τα θέματα: η πρώην ΓΓ Λ. Μενδώνη!

 

Μετά από αυτήν την κοπιώδη διαδικασία… εκ βάθρων ανανέωσης σε ιδέες και πρόσωπα, οι Πασόκοι σύνεδροι μάλλον θα την κάνουν για πιο δροσερά μέρη (είναι και τα «μπάνια του λαού» στη μέση, που λεγε και ο αείμνηστος) και θα επανέλθουν το φθινόπωρο να προπαγανδίσουν την εκσυγχρονισμένη τους εικόνα. Μας έχει φάει η αγωνία!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: