Οργανισμός ΥΠΠΟΑ: το ψέμα του διαλόγου που δεν έγινε…

Την Παρασκευή 12 Μαΐου έφυγε από το ΥΠΠΟΑ προς το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης το σχέδιο «Νέου» Οργανισμού, που έτσι κι αλλιώς αποτελούσε συνέχεια του άθλιου και διαλυτικού Οργανισμού του 2014, με κάποιες μόνο «διορθώσεις». Κανείς δε γνωρίζει, ωστόσο, ποια μορφή πήρε το τελικό κείμενο, αν έγιναν δεκτές κάποιες (και ποιες) παρατηρήσεις των συλλόγων εργαζομένων και της Ομοσπονδίας ή αν απαντώνται στο σχέδιο ερωτήματα όπως αυτά που έχει καταθέσει και η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση.

Απλούστατα γιατί η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ επέλεξε την πεπατημένη: παρά τις περί του αντιθέτου δεσμεύσεις της ίδιας της Υπουργού πως θα γίνει διάλογος με τους εκπροσώπους των εργαζομένων (έστω και για τα μάτια του κόσμου), το σχέδιο του οργανισμού έφυγε «νύχτα» από τον 5ο όροφο της Μπουμπουλίνας, χωρίς να γνωρίζει κανείς το περιεχόμενό του!

Δεν πρόκειται για ένα ακόμη «λάθος» της πολιτικής ηγεσίας! Είναι μια συνειδητή πράξη εξαπάτησης των εργαζομένων από μια δήθεν αριστερή κυβέρνηση που παριστάνει πως σέβεται τις απόψεις των εργαζομένων και τις διαδικασίες διαβούλευσης…

Προφανώς, δεν περιμέναμε και τίποτα σπουδαίο από τον διάλογο… που δεν έγινε. Όχι μόνο γιατί οι προθέσεις και κατευθύνσεις ήταν σαφείς από το προσχέδιο Οργανισμού που δόθηκε στα σωματεία στις αρχές Φλεβάρη, αλλά γιατί έχει γίνει πλέον σε όλους και όλες ξεκάθαρο πως και οι σημερινοί κυβερνώντες, όπως ακριβώς και οι προκάτοχοί τους, ακολουθούν πιστά τις μνημονιακές δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει απέναντι στην ΕΕ και το ΔΝΤ. Και σε αυτές τις δεσμεύσεις, η δημοκρατία, η γνώμη των εργαζομένων, η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, η τόνωση της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας, η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των πολιτιστικών αγαθών απλούστατα δεν χωρούν. Το κρεσέντο των επιθέσεων από κυβερνητικούς παράγοντες, τις τελευταίες ημέρες, ενάντια στους εργαζόμενους στην αρχαιολογική υπηρεσία το αποδεικνύει περίτρανα.

Θα μας βρουν απέναντί τους!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: