Ενημέρωση από τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ ΥΠΠΟΑ

2015_ergasia_ipalliloi-ekso_arxaiofilakasΣυνάδελφοι/-ισσες,

Tην Πέμπτη 19/1/2016 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου (ΓΣ) της ΠΟΕ ΥΠΠΟΑ.

Στη συνεδρίαση ενημερώθηκαν τα μέλη του ΓΣ για τη συνάντηση που πραγματοποίησε η ΕΕ της ΠΟΕ-ΥΠΠΟΑ, στις 17/1/2017, με την Υπουργό ΥΠΠΟΑ, τη Γενική Γραμματέα και τον Διευθυντή του Γραφείου Υπουργού. Στη συνάντηση με την υπουργό δόθηκε Υπόμνημα θέσεων και αιτημάτων της πλειοψηφίας της ΕΕ της ΠΟΕ, το οποίο συντάχθηκε, όπως συνηθίζει η πλειοψηφούσα παράταξη, χωρίς καν να το δούνε (πολύ περισσότερο να ερωτηθούν) οι υπόλοιπες παρατάξεις του ΓΣ!

Το αποτέλεσμα της συνάντησης ΕΕ ΠΟΕ και πολιτικής ηγεσίας ήταν “μία από τα ίδια” καθώς σε μια σειρά ζητημάτων που τέθηκαν (Οργανογράμματα ΥΠΠΟΑ και Νομικών Προσώπων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, χρηματοδότηση) η πολιτική ηγεσία απέφυγε, για άλλη μια φορά, να δώσει σαφείς απαντήσεις και συγκεκριμένες λύσεις.

Παρότι η ΠΟΕ ΥΠΠΟ δεν θεώρησε σκόπιμο ακόμη να ενημερώσει τους εργαζόμενους, το ΓΣ έδωσε εξουσιοδότηση στην ΕΕ (η οποία ψηφίστηκε σχεδόν ομόφωνα με την… επιφύλαξη της Αυτόνομης Παρέμβασης) να προχωρήσει σε κήρυξη απεργίας στην περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί το αίτημα για άμεση πρόσληψη 200 αρχαιοφυλάκων και 33 αρχαιολόγων, όπως δεσμεύτηκε η προηγούμενη και η τωρινή πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ και αν δεν προχωρήσει η πρόσληψη των συναδέλφων με τα ένδικα μέσα.

Βέβαια, το κύριο θέμα της συνεδρίασης για την πλειοψηφούσα παράταξη ήταν οι εξελίξεις γύρω από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας, ο επερχόμενος δημοσιονομικός έλεγχος στα οικονομικά του Ταμείου, η πιθανή απομάκρυνση του προέδρου του (Τσακοπιάκου) και η λειτουργία του παιδικού σταθμού. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι από όλα τα θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση του ΓΣ, η πλειοψηφία της ΠΟΕ έβγαλε αμέσως ανακοίνωση μόνο για το ζήτημα του Ταμείου Αλληλοβοήθειας! Τα δραματικά προβλήματα με τα οποία ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι στο ΥΠΠΟΑ φαίνεται πως δεν έχουν τόση προτεραιότητα στις ανακοινώσεις της πλειοψηφίας της ΠΟΕ ΥΠΠΟΑ…

Η ΕΑΚ επανάλαβε την ξεκάθαρη θέση της στο θέμα του Ταμείου (τη βρίσκετε εδώ: https://eakyppo.wordpress.com/2016/11/20) δηλώνοντας ότι, πέραν των άλλων, θα πρέπει να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για τη δομή, τη λειτουργία και τα οικονομικά του Ταμείου σε όλους τους εργαζόμενους του υπουργείου και να ανοίξει ένας ευρύς διάλογος με τους εργαζόμενους και τα σωματεία για τους στόχους, τις δράσεις και τη λειτουργία του Ταμείου προς όφελος του συνόλου των υπαλλήλων. Επαναλαμβάνουμε ότι οι συνάδελφοι δεν έχουν ενημερωθεί ποτέ για τη λειτουργία του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων ΥΠΠΟ, το οποίο χειρίζεται μόνη της εδώ και χρόνια η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΥΠΠΟ. Κι ενώ η τελευταία δεν δίνει λόγο σε κανέναν, όταν έρθει η ώρα να πιέσει την όποια πολιτική ηγεσία, θυμάται να επικαλεστεί ότι το Ταμείο υπάρχει για τις ανάγκες των εργαζόμενων! 

Συνάδελφοι/σες,

Η ΕΑΚ θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο πλευρό των εργαζομένων και από τη θέση της στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ ΥΠΠΟΑ για να επιλυθούν τα σημαντικά προβλήματα στους χώρους δουλειάς μας που επιτείνονται καθημερινά από τις συνεχιζόμενες μνημονιακές πολιτικές στο πλευρό των εργαζομένων, μακριά από τις τακτικές του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: