Κι άλλα χρωστούμενα της ΠΟΕ ΥΠΠΟ…

Προκειμένου να συμμετάσχει στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΕ ΥΠΠΟ χρειαζόταν ακόμη 25.000 ευρώ! Πρόκειται για εισφορές που -όπως μαθαμε από την ΑΔΕΔΥ- η ΠΟΕ ΥΠΠΟ χρώσταγε στην ΑΔΕΔΥ. Για ποιο λόγο η ΠΟΕ ΥΠΠΟ δεν είχε δώσει εγκαίρως την συνδρομή στην ΑΔΕΔΥ (συνδρομή που βγαίνει από τις εισφορές των εργαζομένων, δηλαδή όλων μας), είναι ένα μυστήριο. Ακόμη μεγαλύτερο μυστήριο όμως είναι γιατι στο πρόσφατο συνέδριο (πριν 1,5 μήνα μόλις!) η ΠΟΕ ΥΠΠΟ «ξέχασε» να αναφέρει στον οικονομικό της απολογισμό ότι χρώσταγε αυτό το ποσό στην ΑΔΕΔΥ.

Στο πρόσφατο κείμενό μας για το θέμα του Ταμείου Αλληλοβοήθειας, επισημαίναμε ότι: «Το τελευταίο διάστημα, επίσης, φαίνεται πως η ΠΟΕ ΥΠΠΟ αντιμετωπίζει κάποια στενότητα στα οικονομικά της. Είναι ενδεικτικό ότι ζήτησε χρήματα από τον Ενιαίο Σύλλογο Αττικής και από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας για να καλύψει κάποιες ανάγκες του πρόσφατου Συνεδρίου, ενώ τώρα ζητά από τον Ενιαίο Σύλλογο Αττικής να προκαταβληθούν συνδρομές 2 ετών για να καλύψει την εισφορά της στην ΑΔΕΔΥ.»
Τελικά όμως, δεν ήταν μόνο αυτά! Προκειμένου να συμμετάσχει στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΕ ΥΠΠΟ χρειαζόταν ακόμη 25.000 ευρώ! Πρόκειται για εισφορές που -όπως μαθαμε από την ΑΔΕΔΥ- η ΠΟΕ ΥΠΠΟ χρώσταγε στην ΑΔΕΔΥ. Για ποιο λόγο η ΠΟΕ ΥΠΠΟ δεν είχε δώσει εγκαίρως την συνδρομή στην ΑΔΕΔΥ (συνδρομή που βγαίνει από τις εισφορές των εργαζομένων, δηλαδή όλων μας), είναι ένα μυστήριο. Ακόμη μεγαλύτερο μυστήριο όμως είναι γιατι στο πρόσφατο συνέδριο (πριν 1,5 μήνα μόλις!) η ΠΟΕ ΥΠΠΟ «ξέχασε» να αναφέρει στον οικονομικό της απολογισμό ότι χρώσταγε αυτό το ποσό στην ΑΔΕΔΥ. Τα στοιχεία τα είχαμε αναρτήσει εγκαίρως εδώ.
Τα χρήματα ζητήθηκαν και πάλι από το ταμείο του Ενιαίου Συλλόγου με τη μορφή δανείου (η Ενωτική δε συναίνεσε).
Πολλαπλασιάζονται τα ερωτήματα λοιπόν… Πώς γίνεται μετά από τόσα χρόνια που χρήματα μπαίνουν και βγαίνουν στην ΠΟΕ ΥΠΠΟ, ναμην έοχυν πληρωθεί καν οι εισφορές στην ΑΔΕΔΥ (ενώ από το μισθόμας παρακρατούνται συγκεκριμένα ποσά για να πάνε και στην ΑΔΕΔΥ;)
Θυμίζουμε επίσης αυτό που γράψαμε πριν μερικές μέρες: «Δε θα σχολιάσουμε εδώ την ίδια την «στενότητα». Ειδικά, ωστόσο, η χρηματοδότηση δράσεων της ΠΟΕ ΥΠΠΟ από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας είναι προβληματική, πράγμα που επισήμανε ο εκπρόσωπος της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης, τόσο στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ πριν από τη διεξαγωγή του συνεδρίου όσο και στο ίδιο το συνέδριο, αντιπροτείνοντας τα απαραίτητα για το Συνέδριο χρήματα από το Ταμείο να δοθούν στην ΠΟΕ ΥΠΠΟ με τη μορφή δανείου. Γιατί τα σωματεία και οι ομοσπονδίες δεν επιτρέπεται (με βάση τον Ν. 1264) και δεν πρέπει (για προφανείς λόγους) να χρηματοδοτούνται είτε άμεσα είτε έμμεσα από τον εργοδότη τους, που στην περίπτωση του δημόσιου τομέα είναι το κράτος. Γι’ αυτό δίνουμε εισφορές στα σωματεία όλοι οι εργαζόμενοι, ώστε τα σωματεία και η Ομοσπονδία να είναι οικονομικά ανεξάρτητα! Οικονομικές σχέσεις μεταξύ του Ταμείου Αλληλοβοήθειας, που χρηματοδοτείται από το κράτος, και της ΠΟΕ ΥΠΠΟ δεν θα πρέπει να υπάρχουν, γιατί κάτι τέτοιο αποτελεί μεγάλη έκθεση για όλους εμάς τους εργαζόμενους, ειδικά σε μια συγκυρία που τέτοιες «συμπτώσεις» ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για να χτυπηθεί το συνδικαλιστικό κίνημα και να περάσουν οι προωθούμενες αντιδραστικές αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο.»
Θα χρειαστούν κάποιες απαντήσεις για όλα αυτά.
Θα περιμένουμε να πάρουμε απαντήσεις στο αυριανό ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Αττικής, όπου θα γίνει επίσημη ενημέρωση για το θέμα.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: