Εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια του ΥΠΠΟΑ

15134470_610236719176485_1100358240_n

Αυτό το διάστημα διεξάγονται σε όλη τη χώρα εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων των μονίμων και ΙΔΑΧ εργαζομένων στα Υπηρεσιακά – Πειθαρχικά Συμβούλια του ΥΠΠΟΑ. Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια είναι όργανα διοίκησης, αρμόδια για τις υπηρεσιακές μεταβολές των υπαλλήλων (π.χ. μεταθέσεις, αποσπάσεις, μετατάξεις), για τις κρίσεις Τμηματαρχών, για την αναγνώριση προϋπηρεσίας, για την απόδοση ειδικότητας και για άλλα σημαντικά ζητήματα, όπως η αναγνώριση της συνάφειας μεταπτυχιακών σπουδών, η χορήγηση εκπαιδευτικών, ερευνητικών ή άνευ αποδοχών αδειών και η χορήγηση αδειών για την άσκηση ιδιωτικής εργασίας με αμοιβή.

Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια αποτελούνται από 3 διορισμένα μέλη και 2 αιρετούς εκπροσώπους των εργαζομένων. Έτσι, τα διορισμένα μέλη (ελεγχόμενα από την εκάστοτε ηγεσία του Υπουργείου) έχουν πάντα την απόλυτη πλειοψηφία. Ασφαλώς δεν πρόκειται για τυχαία επιλογή, αφού τα Υπηρεσιακά Συμβούλια αποτελούν κατεξοχήν διαδικασία μέσω της οποίας η Διοίκηση προσπαθεί να περνά τις ευνοϊκές μεταχειρίσεις των «ημετέρων» της εκάστοτε κυβέρνησης. Το ζήτημα όμως είναι, ποια είναι η στάση των αιρετών απέναντι σε αυτή την κατάσταση;

   Ο ρόλος των Υπηρεσιακών Συμβουλίων ήταν και είναι κρίσιμος σε όλες τις συγκυρίες. Ειδικά το επόμενο διάστημα, η εφαρμογή του νέου νόμου περί αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων θα φέρει στα Υπηρεσιακά Συμβούλια ζητήματα αναγνώρισης προϋπηρεσίας, κρίσεως τμηματαρχών, κ.α., αναδεικνύοντας τον κομβικό ρόλο που πρέπει να έχει η αμερόληπτη και διεκδικητική στάση των αιρετών σε αυτά. Γι’ αυτό, η συμμετοχή όλων μας στις εκλογές και η ανάδειξη αιρετών αντιπροσώπων που θα υπερασπίζονται τα συμφέροντα των εργαζομένων πρέπει να είναι η απάντησή μας.

Επιπλέον, οι αιρετοί συμμετέχουν και στα Πειθαρχικά Συμβούλια που εξετάζουν τυχόν πειθαρχικά παραπτώματα των υπαλλήλων.

Ποιος είναι ο ρόλος των αιρετών;

Oι αιρετοί εκπρόσωποι βρίσκονται στα Συμβούλια για να εκφράζουν τα συμφέροντα όλων των εργαζόμενων και να ελέγχουν τη Διοίκηση. Η εμπειρία, όμως, δείχνει ότι οι θέσεις αυτές συχνά χρησιμοποιούνται με διαφορετικό τρόπο, ιδιαίτερα όταν ελέγχονται από κομματικές παρατάξεις οι εκπρόσωποι των οποίων δημιουργούν γύρω τους ένα πλέγμα πελατειακών σχέσεων, υιοθετώντας τις απόψεις της πολιτικής ηγεσίας. Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση συμμετέχει στις εκλογές προτείνοντας έναν άλλο τύπο αιρετού εκπροσώπου των εργαζόμενων. Η ΕΑΚ θέλει τους αιρετούς της προσιτούς σε όλους τους εργαζόμενους, μαχητικούς, ανιδιοτελείς, να αντιστέκονται και να μη χαρίζονται στην εκάστοτε πολιτική ηγεσία, ικανούς να ανταπεξέλθουν στη νέα μνημονιακή κατάσταση που πλήττει τους εργαζόμενους. Η ΕΑΚ έχει δώσει έμπρακτα δείγματα γραφής από τη θητεία των αιρετών οι οποίοι εξελέγησαν με τα ψηφοδέλτιά της ή υποστηριζόμενοι από αυτήν.

Οι αιρετοί της ΕΑΚ, προσπάθησαν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των εργαζόμενων:

 • Ενημερώνοντας ουσιαστικά τους συναδέλφους για τα κρίσιμα ζητήματα, τα προβλήματα,  τις αδυναμίες, τις υστερήσεις και τις καθυστερήσεις του Υπουργείου και της Διοίκησης.
 • Ελέγχοντας και καταγγέλλοντας τις τυχόν αυθαιρεσίες της Διοίκησης και των πολιτικών προϊσταμένων της, που στρέφονται ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων. Φροντίζοντας να έχουν καλή γνώση των νόμων και των εγκυκλίων μπόρεσαν και μπορούν να ελέγχουν και να αποτρέπουν όσα η Διοίκηση προσπαθεί να περάσει «από το παράθυρο».
 • Κοντά σε κάθε συνάδελφο/συναδέλφισσα που έχει υποστεί τις συνέπειες παραλείψεων ή αυθαιρεσιών της Διοίκησης, πέρα από λογικές του τύπου «να εξυπηρετήσουμε τους δικούς μας».
 • Με παρουσία και τοποθετήσεις στα Υπηρεσιακά Συμβούλια που βασίζονταν στις αποφάσεις των Συλλογικών Οργάνων και των Γενικών Συνελεύσεων των εργαζόμενων.

   Η συνολική παρουσία της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης στα Υπηρεσιακά και Πειθαρχικά Συμβούλια υπήρξε καθοριστική στη διασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των συναδέλφων, είτε κατά τη διαδικασία κρίσεων και τοποθετήσεων Προϊσταμένων, είτε κατά την τοποθέτηση των συναδέλφων αορίστου χρόνου, είτε κατά τη συζήτηση πειθαρχικών παραπτωμάτων, καθώς και κατά τη συζήτηση άλλων ζητημάτων όπως οι μετακινήσεις και οι υπηρεσιακές μεταβολές των υπαλλήλων κλπ.

Προσπάθειά μας αποτελεί πάντα να μην υπάρχουν «ατομικά» ζητήματα που λύνονται «ατομικά», αλλά κάθε μάχη που δίνεται στο Υπηρεσιακό να αποτελεί συλλογικό θέμα των συναδέλφων και να οδηγεί σε βελτίωση της λειτουργίας της Διοίκησης, με βάση την αρχή της ίσης μεταχείρισης όλων. Παράλληλα, η ΕΑΚ μοχθεί ώστε κάθε διαδικασία στο πλαίσιο των υπηρεσιακών συμβουλίων να είναι σύννομη, δίκαιη και αξιοκρατική, αποκαλύπτοντας κάθε υπονόμευση δικαιωμάτων από την πλευρά της Διοίκησης. Σε αυτόν ακριβώς το δρόμο θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε.

ΨΗΦΟ, ΛΟΙΠΟΝ, ΣΤΗΝ ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!


ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

 

Α΄ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

(αρχαιολόγοι, ιστορικοί τέχνης, ιστορικοί, εθνογράφοι/ανθρωπολόγοι κλπ)

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

 1. ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
 2. ΔΟΥΛΓΚΕΡΗ ΕΥΠΡΑΞΙΑ
 3. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ
 4. ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
 5. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
 6. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΟΥ ΜΑΡΙΑ
 7. ΠΑΠΑΘΩΜΑ ΕΛΕΝΗ
 8. ΣΙΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
 9. ΣΤΑΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
 10. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
 11. ΧΑΜΗΛΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
 12. ΨΑΡΑΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

 1. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
 2. ΒΕΡΟΠΟΥΛΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
 3. ΒΟΣΝΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
 4. ΓΕΡΟΛΥΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
 5. ΓΕΩΡΓΑΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
 6. ΓΙΑΝΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΑ
 7. ΓΚΟΤΣΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
 8. ΚΑΡΛΙΑΜΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
 9. ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
 10. ΚΟΝΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑ
 11. ΚΟΥΛΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ
 12. ΚΟΥΤΣΟΘΑΝΑΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
 13. ΚΥΡΙΑΖΗ ΟΛΓΑ
 14. ΛΕΝΗ ΜΑΡΙΑ
 15. ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΗ ΦΑΝΗ
 16. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
 17. ΝΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
 18. ΝΤΑΦΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
 19. ΝΤΟΓΚΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
 20. ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ
 21. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΤΕΡΠΗ
 22. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
 23. ΣΑΚΑΛΗ ΟΛΓΑ
 24. ΣΑΡΙΚΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
 25. ΣΕΡΟΓΛΟΥ ΦΑΝΗ
 26. ΤΣΙΤΟΥΡΗ ΑΜΑΛΙΑ
 27. ΦΑΚΙΟΛΑ ΜΑΡΙΑ
 28. ΦΟΥΡΛΙΓΚΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
 29. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
 30. ΧΡΥΣΑΦΗ ΜΑΡΙΑ

Β΄ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

(συντηρητές, διοικητικοί κλπ)

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

 1. ΒΕΤΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
 2. ΓΑΒΡΙΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
 3. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
 4. ΖΑΦΕΙΡΗ ΟΛΓΑ
 5. ΚΑΡΒΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
 6. ΚΑΡΒΟΥΝΑΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
 7. ΚΟΛΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
 8. ΚΟΥΤΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
 9. ΜΑΡΤΣΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
 10. ΜΠΑΚΙΡΤΖΗ ΖΩΗ
 11. ΜΠΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
 12. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑ
 13. ΤΟΥΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
 14. ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΩΗ

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

 1. ΒΙΤΣΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
 2. ΓΕΩΡΓΑΛΑ ΣΤΥΛΙΑΝΗ
 3. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΝΑ
 4. ΔΕΛΗΠΡΙΜΗ ΜΑΡΙΑ
 5. ΔΕΛΙΟΣ ΔΑΥΙΔ
 6. ΕΠΟΙΜΕΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
 7. ΚΥΠΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑΝΘΗ
 8. ΛΟΡΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
 9. ΜΑΚΡΥΠΙΔΗ ΜΑΡΙΑ
 10. ΜΗΤΣΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
 11. ΠΑΠΠΑ ΕΛΕΝΗ
 12. ΤΖΟΥΜΟΥΣΛΗ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ
 13. ΤΣΙΛΙΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
 14. ΤΣΟΜΠΑΝΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
 15. ΧΡΙΣΤΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Γ΄ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

(μηχανικοί, σχεδιαστές κλπ)

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

 1. ΓΙΑΝΝΑΚΑΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ
 2. ΛΟΥΚΜΑ ΜΑΡΙΑ
 3. ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
 4. ΠΑΠΑΔΕΑ ΕΛΕΝΗ – ΕΙΡΗΝΗ

Ε΄ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

(εργατοτεχνίτες, μαρμαροτεχνίτες, προσωπικό καθαριότητας κλπ)

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

 1. ΒΕΛΩΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
 2. ΚΑΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
 3. ΚΑΠΕΤΑΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
 4. ΦΩΣΚΟΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

 
Στο Δ΄ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (αρχαιοφύλακες, νυχτοφύλακες)

η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση υποστηρίζει

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

 1. ΓΙΑΝΝΑΡΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
 2. ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
 3. ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
 4. ΜΑΚΡΥΠΙΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
 5. ΜΠΡΕΣΙΑΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
 6. ΠΑΝΟΥ ΕΛΕΝΗ
 7. ΣΠΥΡΙΔΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
 8. ΤΣΕΤΣΕΚΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

 • Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια άλλαξαν, με Υπουργική Απόφαση, το 2016, και είναι πλέον έξι (Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄). Εκτός από τον αριθμό των Συμβουλίων, άλλαξαν επίσης οι συνδυασμοί των κλάδων/ειδικοτήτων των υπαλλήλων με τα θέματα των οποίων ασχολείται το κάθε Συμβούλιο.
 • Τα ψηφοδέλτια για ανάδειξη αντιπροσώπων στο ίδιο Υπηρεσιακό είναι διαφορετικά για τους μόνιμους και διαφορετικά για τους αορίστου χρόνου συναδέλφους (η σύνθεση του Συμβουλίου, ως προς τους αιρετούς, αλλάζει ανάλογα με το ποιον αφορά το θέμα που συζητιέται).
 • Οι εκλογές διεξάγονται με ευθύνη της Διοίκησης. Η συμμετοχή στις εκλογές είναι υποχρεωτική.

ΠΩΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ

 • Οι συνάδελφοι της περιφέρειας ψηφίζουν ταχυδρομικά. Προμηθεύονται το έντυπο εκλογικό υλικό από τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας τους: τα ψηφοδέλτια συνδυασμών και μεμονωμένων υποψηφίων, το φάκελο ψηφοφορίας με τη σφραγίδα της Εφορευτικής Επιτροπής και τον ειδικό λευκό φάκελο για την ταχυδρόμηση του φακέλου ψηφοφορίας. Ο κάθε υπάλληλος υπογράφει σε σχετικό κατάλογο ότι παρέλαβε το απαραίτητο εκλογικό υλικό.

 Σύμφωνα με την εγκύκλιο της Διοίκησης ο υπάλληλος σταυρώνει και τοποθετεί το ψηφοδέλτιο προτίμησής του στο σφραγισμένο φάκελο ψηφοφορίας. Ο φάκελος ψηφοφορίας εσωκλείεται στον ειδικό λευκό φάκελο και ταχυδρομείται από τον κάθε υπάλληλο ΑΤΟΜΙΚΑ (όχι ομαδική αποστολή φακέλων), με συστημένη επιστολή. Πάνω στον ειδικό λευκό φάκελο αναγράφονται: α) τα στοιχεία του υπαλλήλου – αποστολέα (αλλιώς θεωρείται άκυρος) και β) τα στοιχεία του παραλήπτη, δηλαδή του μέλους της Εφορευτικής Επιτροπής που έχει εξουσιοδοτηθεί να παραλαμβάνει τους φακέλους (τα στοιχεία των αρμόδιων μελών της Εφορευτικής Επιτροπής γνωστοποιούνται από τον Προϊστάμενο κάθε υπηρεσίας). Ο ταχυδρομημένος φάκελος πρέπει να έχει παραληφθεί από την Εφορευτική Επιτροπή πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών στην Αθήνα.

 • Στην Αθήνα οι κάλπες θα στηθούν στο κεντρικό κτίριο της οδού Μπουμπουλίνας, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016 (ώρα 8.00 π.μ. – 17.00 μ.μ.).
 • Οι σταυροί σε κάθε ψηφοδέλτιο πρέπει να είναι υποχρεωτικά 1 ή 2 (με μπλε ή μαύρο στυλό). Ψηφοδέλτια χωρίς σταυρό ή με περισσότερους από δύο σταυρούς είναι άκυρα.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: