ΠΟΕ-ΥΠΠΟ: Οικονομικός απολογισμός 2013-2016

Μιας και δεν έχει δημοσιευτεί στο σάιτ της ΠΟΕ ΥΠΠΟ, δημοσιεύουμε στο δικό μας μπλογκ τον οικονομικό απολογισμό της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, όπως παρουσιάστηκε στο 12ο συνέδριο.

 

Είναι γνωστό ότι οι Ομοσπονδίες οφείλουν να δίνουν λόγο για τα πεπραγμένα τους (διοικητικά και οικονομικά) όχι απλώς στους εκλεγμένους συνδικαλιστές, αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους, μιας και τα χρήματα που διαχειρίζεται η ΠΟΕ ΥΠΠΟ προέρχονται από τις εισφορές των εργαζομένων προς τα σωματεία. Ο οικονομικός απολογισμός διαβάστηκε αλλά δεν μοιράστηκε ποτέ στους συνέδρους -για την ακρίβεια υπήρχε φωτοτυπημένος σε μια κούτα πίσω από το προεδρείο, αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε να τον μοιράσει στους συνέδρους που καλούνταν να τον ψηφίσουν ή να τον καταψηφίσουν, αν και το ζητήσαμε.

Και πάλι καλά, βέβαια, γιατί όλα αυτά αποτελούν… μεγάλη πρόοδο σε σχέση με τα συνέδρια του 2007 ή του 2010, που όταν ζητούσαμε τον οικονομικό απολογισμό μας απαντούσαν με τραμπουκισμούς, κι όταν καταθέσαμε γραπτό αίτημα μας απάντησαν με εξώδικο! Βέβαια, τότε υπήρχε ακόμη και ο Ειδικός Λογαριασμός, οπότε τα ποσά ήταν πολλαπλάσια από τα σημερινά…

Παρόλ’ αυτά, ο οικονομικός απολογισμός, όπως και ο διοικητικός απολογισμός ψηφίστηκαν από τη μεγάλη πελιοψηφία των συνέδρων, κι ας μην τον είχαν στα χέρια τους. Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση  καταψήφισε μετά από τοποθέτηση, όχι για τη «νομιμότητα» των δαπανών (άλλωστε το μέλος της ΕΑΚ στην Ελεγκτική Επιτροπή υπέγραψε για τον απολογισμό, αφού έλεγξε τα παραστατικά, απαλλάσσοντας τον ταμία από οποιαδήποτε ευθύνη), αλλά για τη «σκοπιμότητα», αφού καμία από τις δαπάνες δεν συζητήθηκε ποτέ στην Εκτελεστική Επιτροπή ή στο Γενικό Συμβούλιο όπως προβλέπει το καταστατικό.

 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ

Διοικητικός Απολογισμός

ψηφ     242

ΝΑΙ     203

ΟΧΙ       38

Λευκό     1

 

Οικονομικός Απολογισμός

ψηφ     242

ΝΑΙ     206

ΟΧΙ       35

Λευκό     1

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: