ΟΧΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ! ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝΤΑΙ!

oxi-crowdΈξι μήνες σχεδόν μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και λίγες μέρες μόνο μετά το περήφανο ΟΧΙ του λαού στα μνημόνια και τη λιτότητα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωρά στην υπογραφή του 3ου και σκληρότερου μνημονίου, διαστρέφοντας πραξικοπηματικά τη βούληση του λαού και αφήνοντάς τον ουσιαστικά χωρίς καμιά κοινοβουλευτική εκπροσώπηση! Με την επιλογή της αυτή η κυβέρνηση απομακρύνθηκε πλέον οριστικά από τα κοινωνικά στρώματα που την στήριξαν και την εξέλεξαν διαλέγοντας την πλευρά των ταξικών αντιπάλων τους!

Πέρα από το δικαιολογημένο αίσθημα της βαθιάς απογοήτευσης από την ολοκληρωτική διάψευση των προσδοκιών που καλλιεργήθηκαν για αλλαγή της πολιτικής φτωχοποίησης και εξαθλίωσης που έφεραν τα μνημόνια, όλοι μας κατανοούμε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη περίοδο όπου η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα προωθεί:

 • Εφιαλτική αύξηση εσόδων από ΦΠΑ, με μετάταξη βασικών αγαθών και υπηρεσιών όπως τα περισσότερα τρόφιμα και εστίαση στον ανώτερο συντελεστή 23%
 • Αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, κατάργηση πρόωρων και μείωση των συντάξεων μέσω της αύξησης των εισφορών. Κατάργηση ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για επικουρικές, δηλαδή κατάρρευσή τους.
 • Ρητή πρόβλεψη μέτρων ενάντια σε «εργατικές κινητοποιήσεις», καθώς και για απελευθέρωση μαζικών απολύσεων.
 • Δημιουργία νέου Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων, με κεφάλαια που θα προκύψουν από την προώθηση του σχετικού καταλόγου ιδιωτικοποιήσεων καθώς και «ρευστοποίηση» και «εκποίηση» περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου. Από τα κεφάλαια αυτά θα ανα-κεφαλαιοποιούνται οι Τράπεζες, θα πληρώνεται το χρέος και θα χρηματοδοτούνται οι κάθε λογής «επενδυτές».
 • «Αποπολιτικοποίηση» της Δημόσιας Διοίκησης και μείωση του «μισθολογικού κόστους». Μετάφραση: Μείωση μισθών ή/και απολύσεις, αλλά και δίωξη πολιτικών φρονημάτων και συνδικαλισμού.
 • Η τρόικα επιστρέφει πανηγυρικά και θρονιάζεται στα Υπουργεία.
 • Η κυβέρνηση υποχρεούται σε ταπεινωτική ανάκληση προηγούμενων νομοθετημάτων ή να φέρει ισοδύναμα μέτρα.
 • Ρητά συμφωνείται ότι δεν συζητείται «κούρεμα χρέους».
 • Η Ελλάδα δεσμεύεται και πάλι ότι θα πληρώσει «πλήρως και εγκαίρως» όλους τους δανειστές της.
 • Ενσωμάτωση στο ελληνικό δίκαιο της κοινοτικής οδηγίας BRRD που δίνει τη δυνατότητα κουρέματος των καταθέσεων.
 • Μηχανισμός αυτόματων περικοπών δαπανών για να υπηρετείται ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα.
 • Δουλειά και τις Κυριακές στα πολυκαταστήματα και άλλες ρυθμίσεις «απελευθέρωσης αγοράς».

Ο κατάλογος είναι ανοιχτός, καθώς ισχύουν και πρέπει να επαυξηθούν όλα τα μέτρα που έχουν πέσει στο τραπέζι. (Όλο το κείμενο της συμφωνίας εδώ)

 ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΜΕ για αυτά! Πέντε χρόνια οι εργαζόμενοι παλέψαμε ενάντια σε αυτή την πολιτική, η οποία μας οδηγεί ακόμη περισσότερο στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Αγωνιστήκαμε για να υπάρξει μια άλλη πορεία, που θα βασίζεται στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας κι όχι του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.

 Απέναντι σε αυτή τη νέα ζοφερή κατάσταση η οποία απειλεί να υποθηκεύσει το μέλλον των επόμενων γενιών της χώρας και να βάλει στο γύψο πολιτικά και εργασιακά δικαιώματα μετατρέποντας δια παντός την Ελλάδα σε αποικία της ΕΕ και του σκληρού χρηματοπιστωτικού της πυρήνα, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία οφείλουν να απαντήσουν δυναμικά και αποφασιστικά.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στις ενωτικές πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές για τη συσπείρωση όλων των αγωνιστών/τριών, για το ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στην αντίστοιχη πρωτοβουλία που δημιουργείται στο δημόσιο τομέα και πρωτοστατούμε στη δημουργία ανάλογης κίνησης στο ΥΠΠΟ με αγωνιστές/τριες που στήριξαν τη μάχη για τον απεγλωβισμό της χώρας από τα μνημόνια, ανεξαρτήτως πολιτικής και κομματικής προέλευσης.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ!

Καλούμε όλα τα σωματεία σε κινητοποιήσεις

Εδώ και τώρα να χαράξουμε μια άλλη πορεία, έξω από τους εκβιασμούς. Να οργανώσουμε τη ζωή μας αλλιώς

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στο δρόμο!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: