Νέες μειώσεις μισθών προ των πυλών!

Χτες, 19/10/2014, εμφανίστηκαν οι διαρροές ( http://tinyurl.com/oaxnjew ) γι’ αυτό που ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΎΣΑΜΕ τόσο καιρό (και κάποιοι αφελείς μας έλεγαν για άλλη μια φορά «κινδυνολόγους»): η Κυβέρνηση σκοπεύει να ψηφίσει νέες μειώσεις των μισθών μας.
Το φιλοκυβερνητικό ΒΗΜΑ αναφέρει ότι θα γίνει εξομοίωση του βασικού μισθού ΥΕ του Δημοσίου με το βασικό μισθό του ιδιωτικού τομέα. Αυτό σημαίνει ότι από τα 780 μικτά ο βασικός θα μειωθεί στα 680 για τους ΥΕ. Το ΒΗΜΑ ισχυρίζεται ότι οι νέοι βασικοί μικτοί μισθοί θα είναι οι εξής: ΥΕ: 680 (από 780), ΔΕ: 748 (από 858), ΤΕ: 996 (από 1.037), ΠΕ: 1.070 (από 1.092).
Οι μισθοί όλων μας καθορίζονται ως πολλαπλάσιο του Βασικού Μισθού του Νεοεισερχόμενου ΥΕ, με συντελεστές. Δηλ., αν ο βασικός μικτός μισθός ΥΕ είναι χ, τότε ο βασικός μικτός μισθός ΔΕ είναι χ.1,1. Οι συντελεστές έχουν ως εξής: ΥΕ: χ, ΔΕ: χ.1,1, ΤΕ: χ.1,33, ΠΕ: χ.1,4. Έτσι προκύπτουν τα 1.092 μικτά που έχουμε τώρα για τον βαθμό ΣΤ. Με βάση αυτό, καθορίζονται μετά με παρόμοιο τρόπο οι μισθοί των υπόλοιπων βαθμών και κλιμακίων.
Αν ισχύσουν οι ίδιοι συντελεστές [ν. 4024/2011], τότε οι νέοι βασικοί μικτοί μισθοί θα έχουν ως εξής:
ΥΕ: 680
ΔΕ: 680.1,1 = 748
ΤΕ: 680.1,33 = 904
ΠΕ: 680.1,4 = 952
Για την πλειοψηφία όλων των υπαλλήλων, αυτό θα σημάνει μείωση τουλάχιστον 100-200 ευρώ ακόμη! Μιλάμε πάντα για βασικό ΜΙΚΤΟ μισθό. Υπ’ όψιν ότι οι κρατήσεις στο Δημόσιο είναι μεγαλύτερες από αυτές του ιδιωτικού τομέα. Για τους παλιούς συναδέλφους, που, ενδεχομένως, να νομίζουν ότι δεν τους ενδιαφέρει και δεν τους αφορά, ας λάβουν υπ’ όψιν τους ότι μείωση του μισθού μας σημαίνει και μείωση των εισφορών μας για το Ταμείο Πρόνοιας (δηλ ΕΦΑΠΑΞ) και κυρίως μείωση για ΜΤΠΥ-ΤΕΑΔΥ, δηλ. τα Ταμεία που χορηγούν τις επικουρικές συντάξεις, τα οποία ήδη κάνουν περικοπές.
Και να ταν μόνο οι μειώσεις μισθών… Συνδυάστε το με τον ΕΝΦΙΑ, με τη φορολογία που συνεχώς αυξάνεται, με την υγεία που την παραδίδουν σε ιδιώτες και θα βγάλετε το συμπέρασμα για ποιο λόγο μένει τόσος μήνας στο τέλος του μισθού!

Όπως και να έχει, οι μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων είναι μπροστά μας και οφείλουμε να κινητοποιηθούμε μαζικά, ενωτικά και μαχητικά αν θέλουμε να τις αποτρέψουμε.
ΜΟΝΟ Ο ΕΝΙΑΙΟΣ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ

Ξεκινώντας από την απεργία του Ενιαίου Συλλόγου και του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων την Τετάρτη 22/10!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: