Ο νέος Οργανισμός προ των πυλών…

Όπως λέμε «ο εχθρός προ των πυλών»….

Δόθηκε σήμερα από το ΥΠΠΟΑ στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης το τελικό σχέδιο του νέου οργανισμού*. Επί 2 ολόκληρα χρόνια, οι ηγεσίες του ΥΠΠΟΑ επεξεργάζονταν σε κλειστές, «υπηρεσιακές» επιτροπές, εν κρυπτώ και παραβύστω, το νέο οργανισμό που θα καθορίσει τις ζωές μας.

Κατά τη γνώμη τους, προφανώς, όλοι εμείς που αγωνιζόμαστε κάθε μέρα για την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και την προώθηση της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας δεν χρειάζεται, ή μάλλον δεν πρέπει, να έχουμε λόγο και άποψη για το πώς θα δομείται και θα λειτουργεί το υπουργείο στο οποίο υπηρετούμε.

Με την ίδια ευκολία αύριο θα μας δουν μόνο ως νούμερα, για να μας κρίνουν ανεπαρκείς, να μας μετακινήσουν υποχρεωτικά ή να μας βάλουν σε «κινητικότητα», όπως τους εκπαιδευτικούς και τους άλλους συναδέλφους που απολύθηκαν μόλις πριν από λίγες μέρες.

Έστω και τελευταία στιγμή, δημοσιοποιούμε τον νέο οργανισμό που έφτασε στα χέρια μας. Μπορείτε να τον δείτε ολόκληρο εδώ. Σε επόμενη ανάρτηση θα ακολουθήσει και ο σχολιασμός του.

Ακόμα και τώρα, το οφείλουμε στους εαυτούς μας, το οφείλουμε στους διαθέσιμους και απολυμένους συναδέλφους μας, στη δουλειά μας, να αγωνιστούμε για να μην υπογραφεί και να μην εφαρμοστεί ο νέος οργανισμός των ιδιωτικοποιήσεων, των απολύσεων, της καθημερινής αγωνίας για το εργασιακό μας μέλλον!

*Εκ παραδρομής, αρχικά είχαμε αναφέρει ότι το σχέδιο του οργανισμού έχει πάει για υπογραφή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ εκκρεμεί η έγκριση του τελικού κειμένου από το ΥΔΜΗΔ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: