ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΠΟΑ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ 28/2/14

Αφίσα που δημιούργησε η συνέλευση εργαζομένων ΥΠΠΟΑ Πλάκας

Αφίσα που δημιούργησε η συνέλευση εργαζομένων ΥΠΠΟΑ Πλάκας

Συνάδελφοι/σσες,

Οι εξελίξεις είναι πολύ κρίσιμες, καθώς με το νομοσχέδιο που έχει καταθέσει στη Βουλή το ΥΔΜΗΔ, είτε μέσω του επανελέγχου όλων των συμβάσεων ΙΔΑΧ είτε μέσω της κατάπτυστης αξιολόγησης, ετοιμάζεται η νέα δεξαμενή απολύσεων και η συνέχεια της απομείωσης και απαξίωσης του Δημόσιου Τομέα.

Την αμέσως επόμενη περίοδο θα επιχειρηθεί για πρώτη φορά η απόλυση δημοσίων υπαλλήλων με το τέλος του 8μηνου για τους συναδέλφους που είναι σε διαθεσιμότητα (22 Μάρτη για εκπαιδευτικούς, 22 Μάη για διαθέσιμους ΥΠΠΟΑ). Παράλληλα, στο ΥΠΠΟΑ, μετά την κατάθεση του πρώτου πορίσματος των ελεγκτών του ΣΕΕΔΔ, οι διαδικασίες ελέγχου συνεχίζονται, ενώ συνεδρίασε και το πειθαρχικό συμβούλιο επιβάλλοντας ποινές (αφαίρεση βαθμού) σε μέλη Υπηρεσιακού Συμβουλίου για την απόφασή τους σε υπόθεση εφαρμογής του ΠΔ 164/2004. Την ίδια ώρα συνεχίζεται η εν κρυπτώ επεξεργασία του ΠΔ για την αναθεώρηση του Οργανισμού του ΥΠΠΟΑ.

Η ΕΑΚ προτείνει τη συνέχιση και κορύφωση των απεργιακών κινητοποιήσεων με συντονισμένο αγώνα όλων των κλάδων του ΥΠΠΟΑ και όλου του δημόσιου τομέα για να μην περάσει το νομοσχέδιο του ΥΔΜΗΔ, να σταματήσουν οι διαθεσιμότητες/απολύσεις, να σταματήσει η διάλυση του δημοσίου και η απαξίωση του πολιτισμού.

Στο πλαίσιο αυτό προτείνει στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση να αποφασιστούν:

  • Συμμετοχή στις 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις και τις συγκεντρώσεις της ΑΔΕΔΥ (η πρώτη κατά τις μέρες ψήφισης του ν/σ ΥΔΜΗΔ για αξιολόγηση, κατάργηση φορέων, επανέλεγχος για αορίστου χρόνου και η δεύτερη στις 13-14/3 ενάντια στις πρώτες απολύσεις των διαθέσιμων συναδέλφων που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ).
  • Πανελλαδική απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα την 1η ημέρα της πρώτης 48ωρης απεργίας ενάντια στο νομοσχέδιο του ΥΔΜΗΔ. Συγκέντρωση και αποκλεισμός του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης. Οικονομική κάλυψη από την ΠΟΕ ΥΠΠΟ της δαπάνης μεταφοράς συναδέλφων από μεγάλες πόλεις (Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Πάτρα, Ηράκλειο, Βόλο κ.α.) στην Αθήνα.
  • Απεργιακή κινητοποίηση (στάση εργασίας) την ημέρα εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων για τους υπόλοιπους συναδέλφους ΥΠΠΟΑ που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα
  • Να εξουσιοδοτηθεί το ΔΣ του Συλλόγου για τις μορφές κλιμάκωσης των αγώνων μας (καθιστικές διαμαρτυρίες, συγκεντρώσεις σε χώρους δουλειάς, πικετοφορίες, διερεύνηση δυνατότητας 5μερης απεργίας σε συντονισμό και με τους υπόλοιπους κλάδους και Σωματεία του ΥΠΠΟΑ κ.α.) για να στείλουμε μήνυμα ότι οι απολύσεις των διαθέσιμων δε θα περάσουν και ότι η εφαρμογή του νόμου Μητσοτάκη (εφόσον ψηφιστεί) μας βρίσκει αντίθετους.
  • ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΛΑΔΟΙ &ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΠΟΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ!
  • ΟΥΤΕ ΟΜΗΡΙΑ – ΟΥΤΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!
  • ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ!
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: