ΠΡΟΤΑΣΗ Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης στη ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΥΠΠΟ στις 20/2/2014

υπποαΜετά την απεργιακή κινητοποίηση στις 18/2 στο ΥΠΠΟΑ, με μεγάλη συμμετοχή συναδέλφων, ενάντια στο απαράδεκτο σχέδιο νόμου για την αξιολόγηση, που περιλαμβάνει και το άρθρο 43 για επανέλεγχο των διαδικασιών μετατροπής των συμβάσεων συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου, καθώς και την κατάργηση φορέων όπως το ΕΚΕΒΙ και η ΕΑΧΑ, συνεχίζουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι.

Η επόμενη περίοδος είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Θα επιχειρηθεί για πρώτη φορά η απόλυση δημοσίων υπαλλήλων με το τέλος του 8μηνου για τους συναδέλφους που είναι σε διαθεσιμότητα (22 Μάρτη για εκπαιδευτικούς, 22 Μάη για διαθέσιμους ΥΠΠΟΑ).

Παράλληλα, στο ΥΠΠΟΑ, μετά την κατάθεση του πρώτου πορίσματος των ελεγκτών του ΣΕΕΔΔ, οι διαδικασίες ελέγχου συνεχίζονται, ενώ συνεδρίασε και το πειθαρχικό συμβούλιο επιβάλλοντας ποινές (αφαίρεση βαθμού) σε μέλη Υπηρεσιακού Συμβουλίου για την απόφασή τους σε υπόθεση εφαρμογής του ΠΔ 164/2004. Την ίδια ώρα συνεχίζεται η εν κρυπτώ επεξεργασία του ΠΔ για την αναθεώρηση του Οργανισμού του ΥΠΠΟΑ.

Η ΕΑΚ προτείνει τη συνέχιση και κορύφωση των απεργιακών κινητοποιήσεων και το συντονισμένο αγώνα όλων των κλάδων του ΥΠΠΟΑ και όλου του δημοσίου τομέα για να μην περάσει το νομοσχέδιο του ΥΔΜΗΔ, να σταματήσουν οι έλεγχοι, να σταματήσουν οι διαθεσιμότητες/απολύσεις, να σταματήσει η διάλυση του δημοσίου και η απαξίωση του πολιτισμού.

Στο πλαίσιο αυτό προτείνει στο Γενικό Συμβούλιο να αποφασιστούν:

  • Συμμετοχή στις 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις της ΑΔΕΔΥ (τέλος Φλεβάρη – ψήφιση νομοσχεδίου ΥΔΜΗΔ για αξιολόγηση, κατάργηση φορέων, επανέλεγχος για αορίστου χρόνου) και 13-14/3 ενάντια στις πρώτες απολύσεις των διαθέσιμων συναδέλφων.
  • Πανελλαδική απεργιακή συγκέντρωση την 1η ημέρα της πρώτης 48ωρης απεργίας ΑΔΕΔΥ ενάντια στο νομοσχέδιο του ΥΔΜΗΔ (25 ή 26/2). Συγκέντρωση και αποκλεισμός του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης.  Οικονομική κάλυψη δαπάνης μεταφοράς συναδέλφων από μεγάλες πόλεις (Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Πάτρα, Ηράκλειο, Βόλος κλπ στην Αθήνα).
  • Απεργιακή κινητοποίηση (στάση εργασίας) την ημέρα εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων για τους υπόλοιπους συναδέλφους ΥΠΠΟΑ που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα
  • 5νθήμερη απεργία 17-21 Μαρτίου για να στείλουμε μήνυμα ότι οι απολύσεις των διαθέσιμων δε θα περάσουν και ότι η εφαρμογή του νόμου Μητσοτάκη (εφόσον ψηφιστεί) μας βρίσκει αντίθετους. Η απόφαση αυτή να επικυρωθεί από Γενικές Συνελεύσεις των Ενιαίων Συλλόγων.

Συνεχίζουμε ενωμένοι. Φωνές εφησυχασμού, όπως αυτές που προήλθαν από παράταξη του ΥΠΠΟΑ (ΔΑΚΕ) με επίσημη ανακοίνωσή της θολώνουν τα νερά και διασπάνε την ενότητά μας.

(η πρόταση δεν εγκρίθηκε από την πλειοψηφία του Γενικού Συμβουλίου)

Σχολιάστε