Ανακοίνωση ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ Β. Ελλάδας

Συνάδελφισσες-οι,

το τελευταίο διάστημα βρεθήκαμε όλοι μας στη δυσάρεστη θέση να δούμε  συναδέλφους μας να τίθενται σε διαθεσιμότητα. Η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ με αυθαίρετο τρόπο αποφάσισαν την αποψίλωση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας από συγκεκριμένες ειδικότητες με μοναδικό κριτήριο την εξυπηρέτηση της μνημονιακής πολιτικής.

Η απόφαση αυτή, εκτός από τα σημαντικά προβλήματα που προκαλεί στους συναδέλφους μας σε προσωπικό επίπεδο, ταυτόχρονα δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της Υπηρεσίας και συνιστά ένα πρώτο βήμα προς τη διάλυσή της και την εκχώρηση στον ιδιωτικό τομέα ενός μεγάλου μέρους των αρμοδιοτήτων της.

Ο τρόπος με τον οποίο η πολιτική ηγεσία πέτυχε να υλοποιήσει το στόχο της και να οδηγήσει στην απόλυση τους συναδέλφους ήταν πολύ καλά οργανωμένος. Εισάγοντας μάλιστα και «ειδικά κριτήρια αξιολόγησης» κατάφερε να δημιουργήσει πραγματικούς και φανταστικούς διαχωρισμούς μεταξύ των συναδέλφων και για άλλη μια φορά να διχάσει τους εργαζόμενους.

Δυστυχώς όμως και ο τρόπος με τον οποίο αντιδράσαμε εμείς οι εργαζόμενοι δεν ήταν  αυτός που άρμοζε στις περιστάσεις. Ο Σύλλογος μας, ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Μακεδονίας-Θεσσαλίας-Θράκης, φαίνεται πως εκτός από τον βαρύγδουπο τίτλο του δεν φέρει κανένα άλλο περιεχόμενο.

Ήδη στη συνεδρίαση του ΔΣ στις 05/09/2013 τα μέλη της ΕΑΚ (Σ. Ακριβοπούλου και Ο. Σακαλή) υπέβαλαν το αίτημα για τη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, ώστε τα μέλη του Συλλόγου να ενημερωθούν για τις τότε επικείμενες εξελίξεις στο Υπουργείο και γενικότερα στο Δημόσιο (διαθεσιμότητα-κινητικότητα-απολύσεις) και να σχεδιαστούν οι άμεσες δράσεις και παρεμβάσεις του Συλλόγου για την αποτροπή τους. Όπως όλοι γνωρίζουμε, συνέλευση του Συλλόγου μας δεν πραγματοποιήθηκε. Η πλειοψηφούσα παράταξη, αγνοώντας επιδεικτικά ακόμη και τη θέληση μεγάλης μερίδας των μελών, η οποία ενυπόγραφα ζήτησε τη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, κωλυσιεργώντας συστηματικά και προβάλλοντας διάφορες δικαιολογίες κατάφερε να αποτρέψει οποιαδήποτε μορφή αντίδρασης από το Σύλλογό μας.

Οι εξελίξεις του Σεπτεμβρίου αποτέλεσαν τετελεσμένα γεγονότα το Νοέμβριο. Κάποιοι συνάδελφοι μας δεν εργάζονται πια, ενώ αντίθετα οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της παράταξης της πλειοψηφίας εξακολουθούν να παρακολουθούν, με τη ίδια αδιαφορία που τους διέκρινε πάντα, όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας και οδηγούν μία ολόκληρη κοινωνία στη εξαθλίωση.

Αν οι καιροί ήταν διαφορετικοί ίσως τα μέλη της πλειοψηφούσας παράταξης του Συλλόγου να είχαν κάποια ελαφρυντικά λόγω γραφικότητας, δυστυχώς όμως η συγκυρία δεν μας επιτρέπει να είμαστε τόσο ανεκτικοί. Η παράταξή τους μοιάζει να «είναι αλλού».

Όσοι πιστεύουμε ότι, ανεξάρτητα από την πλειοψηφία του ΔΣ, πρέπει να αγωνιστούμε για τη δουλειά μας, την αξιοπρέπεια μας και να προασπιστούμε τα δημόσια αγαθά και ειδικότερα τον πολιτισμό, καταγγέλλουμε οποιαδήποτε μορφή καθεστωτικού συνδικαλισμού, είμαστε εδώ και αγωνιζόμαστε

ενάντια στις απολύσεις και την αποδιάρθρωση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας

 

και υπερασπιζόμαστε

την αξιοπρέπεια μας, τη δουλειά μας και τον πολιτισμό ως δημόσιο αγαθό.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: