Η «αξιοκρατία» στη δημόσια διοίκηση καλά κρατεί! (περί επαίνων, προθύμων, επιτροπών αξιολογήσεων, και άλλες ιστορίες…)

panekpaideftiko_25_oktobrh___32_Όχι ότι δεν έχουμε ήδη πάρει την πρόγευση για το τι εννοούν «καλούς δημοσίους υπαλλήλους» η κυβέρνηση και η Τρόικα, αλλά μερικά πράγματα παραείναι προκλητικά!

Πριν λίγες μέρες έφτασε στο Β΄ Υπηρεσιακό Συμβούλιο του ΥΠΠΟΑ η από 21/6/13 επιστολή του κ. Μανιτάκη (τρεις μόλις μέρες πριν τον ανασχηματισμό!) προς τον τότε αναπληρωτή Υπουργό Κ. Τζαβάρα, με την οποία ζητά την απονομή «επαίνου» για τους υπαλλήλους του ΥΠΠΟ που συμμετείχαν στις περίφημες «Επιτροπές Αξιολόγησης Δομών Οργανικών μονάδων των Υπουργείων»!  Σημειώνουμε ότι η απονομή επαίνου, πέρα από την ηθική επιβράβευση, ισοδυναμεί με 70 μόρια σε όποιες μελλοντικές κρίσεις. Αντίστοιχες επιστολές έφτασαν, βέβαια, και στο Α΄ Υπηρεσιακό  Συμβούλιο του ΥΠΠΟΑ καθώς και σε άλλα Υπουργεία.

Για όσους δεν θυμούνται καλά την ιστορία, πρόκειται για τις Επιτροπές στων οποίων τις εκθέσεις/πορίσματα υποτίθεται ότι στηρίχθηκαν οι προτάσεις για τους νέους Οργανισμούς, η συρρίκνωση των δομών του δημοσίου και οι αθρόες απολύσεις υπαλλήλων. Θυμίζουμε ότι στην τελευταία σελίδα εκείνης της έκθεσης αξιολόγησης είχαν μετρηθεί ως «προσεχώς συνταξιοδοτούμενοι» 500 υπάλληλοι, αριθμός που μετατράπηκε σε μια νύχτα σε δήθεν «πλεονάζον προσωπικό» που έπρεπε να βγει σε διαθεσιμότητα! Θυμίζουμε, επίσης. ότι αυτές οι εκθέσεις αξιολόγησης δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ποτέ! Ενώ ολοκληρώθηκαν –υποτίθεται- τον Φεβρουάριο 2013, όχι μόνο δεν έχουν δοθεί στα Σωματεία και την ΑΔΕΔΥ, αλλά δεν έχουν καν δοθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου έχει προσφύγει η ΑΔΕΔΥ κατά των αποφάσεων για τις «διαθεσιμότητες», παρότι –υποτίθεται και πάλι- ότι αποτελούσαν προϋπόθεση για να «βρεθεί» αν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό (με βάση τον ίδιο το Ν. 4172/13).

Αναρωτιόμαστε λοιπόν προς τι τόση «γενναιοδωρία», εφόσον γνωρίζουμε ότι το έργο αυτών των Επιτροπών ολοκληρώθηκε εν κρυπτώ, ουδέποτε αξιολογήθηκε από κανένα και φυσικά χαρακτηρίζεται από μεγάλη προχειρότητα. Αυτό αποδεικνύεται τόσο από το γεγονός ότι προτείνονται για έπαινο ακόμη και οι συνάδελφοι που -προς τιμήν τους- παραιτήθηκαν από την όλη διαδικασία, όσο και από το πώς έγινε η αξιολόγηση δομών του Υπουργείου μας: Ας θυμηθούμε, για παράδειγμα, ότι τα Μουσεία και οι Ειδικές Περιφερειακές Υπηρεσίες δεν συμπεριλαμβάνονταν στην «αξιολόγηση» γιατί τα μέλη της Επιτροπής (που τώρα προτείνονται για έπαινο!) δεν είχαν καταλάβει –λέει- ότι ανήκαν οργανικά στο ΥΠΠΟ! Η προχειρότητα και η αφερεγγυότητα των συγκεκριμένων αξιολογήσεων αποδεικνύεται, άλλωστε, και από το γεγονός ότι στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης» που ψηφίστηκε πρόσφατα, η 31η Δεκεμβρίου του 2014 τίθεται ως νέα προθεσμία, μέσα στην οποία θα πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και η αναδιάρθρωση των δημοσίων υπηρεσιών! Άρα προς τι οι έπαινοι για ένα έργο που θεωρείται πλέον και από το ίδιο το ΥΔΜΗΔ αποτυχημένο;

Γιατί λοιπόν το ΥΔΜΗΔ εισηγείται τον έπαινο –δηλ. την πριμοδότηση συγκεκριμένων δημοσίων υπαλλήλων με 70 μόρια (Ν. 3839/10), ώστε αυτοί οι «πρόθυμοι» υπάλληλοι να βρεθούν –την κατάλληλη στιγμή– να προπορεύονται σε οποιαδήποτε διαδικασία κρίσης; Η επιλογή αυτή θυμίζει εποχές άκρατου κομματισμού και εργοδοτικής συνδικαλιστικής τακτικής ενώ αποδεικνύει τι σημαίνει για τους κυβερνώντες η «αξιοκρατία» και η «διαφάνεια» στη δημόσια διοίκηση. Αποτελεί, μάλιστα, μείζον πολιτικό ζήτημα ο τρόπος που εφηύρε το ΥΔΜΗΔ για τη δημιουργία επίλεκτης φρουράς από εργοδοτικούς δημοσίους υπαλλήλους τους οποίους θα χρησιμοποιεί όταν και όπου χρειαστεί, με την αντίστοιχη βέβαια (ηθική και όχι μόνο) ανταμοιβή, προκειμένου να απολύουν… συναδέλφους τους!

Αλήθεια, γιατί δεν σκέφτηκε το ΥΔΜΗΔ να προτείνει για έπαινο τους συναδέλφους που παλεύουν να διακπεραιώσουν έναν τεράστιο όγκο υποθέσεων, να εξυπηρετήσουν όσο μπορούν καλύτερα τους πολίτες, να εφαρμόσουν την αρχαιολογική νομοθεσία σε δυο και τρεις νομούς, να περισώσουν ό,τι σώζεται; Τους συναδέλφους που βάζουν από την τσέπη τους τα οδοιπορικά ή δουλεύουν απλήρωτες υπερωρίες, ακόμη και Σαββατοκύριακα; Γιατί να μην απονείμει έπαινο στους υπαλλήλους στα γκισέ του ΙΚΑ και του ΟΑΕΔ που προσπαθούν καθημερινά να εξυπηρετήσουν χιλιάδες πολίτες; Ή στους ελάχιστους νοσηλευτές που έχουν απομείνει στα νοσοκομεία;

Για όλους τους παραπάνω λόγους η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση καταψήφισε την απονομή επαίνου στο Β΄ Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Καλούμε τα Υπηρεσιακά Συμβούλια και τα Σωματεία σε όλο το δημόσιο τομέα να μην συναινέσουν στην «επιβράβευση» των δημοσίων υπαλλήλων που υπάκουα συμβάλλουν στη διάλυση του δημόσιου τομέα και στις απολύσεις των συναδέλφων τους.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: