Για το 11ο Συνέδριο της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ

Τέλειωσε χτες το 11ο Συνέδριο της ΠΟΕ ΥΠΠΟ. Πριν από οποιαδήποτε άλλο σχολιασμό του Συνεδρίου και πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, παραθέτουμε την ένσταση που κατέθεσε η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση σχετικά με το σώμα του συνεδρίου.

Προς την Εφορευτική Επιτροπή του 11ου Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΥΠΠΟ

 ΕΝΣΤΑΣΗ

 της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης, σχετικά με τη νομιμοποίηση συνέδρων του 11ου Τακτικού Συνεδρίου και ως εκ τούτου με τη νομιμότητα του σώματος των συνέδρων.

Την Πέμπτη 26/9/2013, στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου, συγκροτήθηκε και συνεδρίασε η αρμόδια Επιτροπή Νομιμοποίησης Συνέδρων, σύμφωνα με το καταστατικό.

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση ενίσταται ως προς την εγκυρότητα του σώματος του 11ου Συνεδρίου για τους παρακάτω λόγους:

1) Είναι γνωστό σε όλες τις παρατάξεις που συμμετέχουν στα σωματεία μέλη της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ ότι πολλά μέλη των πρωτοβάθμιων σωματείων, κατά παράβαση του νόμους 1264/1982 ψηφίζουν δύο φορές για αντιπροσώπους στο συνέδριο της Ομοσπονδίας, από τους κλαδικούς και τους κατά τόπους ενιαίους συλλόγους. Η ίδια η Ομοσπονδία αλλά και η πλειονότητα των σωματείων-μελών της δεν λαμβάνουν καμία μέριμνα για την τήρηση του νόμου στο θέμα αυτό. Στην τριετία που παρήλθε, κατά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν, μόνο ο Ενιαίος Σύλλογος Αττικής, Στερεάς και Νήσων φρόντισε να διασταυρώσει εκ των προτέρων με βάση της προηγηθείσες  για την εκκαθάριση των μητρώων ψηφισάντων για ΠΟΕ-ΥΠΠΟ.

2) Στην Επιτροπή Νομιμοποίησης Συνέδρων παρουσιάστηκε από τον υπάλληλο της Ομοσπονδίας, Λ. Τζ., το αποτέλεσμα του ελέγχου που είχε διενεργήσει ανεπισήμως και μετά από εντολή της απερχόμενης Εκτελεστικής Επιτροπής ως προς τα πρακτικά εκλογής των αντιπροσώπων από όλα τα σωματεία-μέλη της Ομοσπονδίας. Η Επιτροπή στη συνέχεια κλήθηκε να επικυρώσει το αποτέλεσμα του ελέγχου αυτού χωρίς καν να ελέγξει την εγκυρότητα όλων των πρακτικών εκλογής των αντιπροσώπων από τα πρωτοβάμια σωματεία, να αντιστοιχίσει τους συνέδρους με τα πρακτικά και να ελέγξει τις διπλοψηφίες και να ανακατανείμει τους αντιπροσώπους, σύμφωνα με τις αρμοδιότητές της από το Καταστατικό.

3) Κατά τον περιορισμένο δειγματοληπτικό έλεγχο που μπόρεσε να διενεργηθεί στον ελάχιστο διαθέσιμο χρόνο, διαπιστώσαμε τα εξής:

α) Υπήρχε πρακτικό εκλογής χωρίς κατάλογο ψηφισάντων

β) Υπήρχαν πρακτικά εκλογής στα οποία οι καταστάσεις ψηφισάντων δεν έφεραν τις υπογραφές των ψηφισάντων

γ) Στο πρακτικό εκλογών της ΠΕΥΦΑ από το εκλογικό τμήμα Αγρινίου, αναγράφεται ότι δεν ψήφισε κανένας για αντιπροσώπους στο συνέδριο της Ομοσπονδίας, ενώ υπάρχουν μαρτυρίες για το αντίθετο.

4) Κατά τη σύνταξη του πρακτικού της Επιτροπής δεν έγινε δεκτό το αίτημα της εκπρόσωπου της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης, Φ. Μπ., που μειοψήφησε, να καταγραφούν οι λόγοι της διαφωνίας της.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, καταθέτουμε στην Εφορευτική Επιτροπή του 11ου Συνεδρίου της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ την παρούσα και επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας.

Εκ μέρους της ΕΑΚ,

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: