Διαθεσιμότητα: αναμένεται η ΚΥΑ με τις ειδικότητες

Όπως αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα, μέχρι αύριο, οπότε έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα έχουν υπογραφεί οι κοινές υπουργικές αποφάσεις για την κατάργηση συνολικά 2.300-2.500 οργανικών θέσεων από 11 υπουργεία, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των 12.500 διαθεσιμοτήτων μέχρι τα τέλη του μηνός.

Μεταξύ αυτών και το ΥΠΠΟΑ. Σύμφωνα με ανεπίσημες και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, τις οποίες μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη μέχρι την έκδοση της ΚΥΑ, οι ειδικότητες από τις οποίες αναμένεται να προέλθουν οι «διαθέσιμοι» είναι : ΔΕ Σχεδιαστές (60), ΥΕ Εργάτες (40), ΥΕ Φύλακες Κτηρίων και ορισμένες ειδικότητες «μη συμβατές» με το αντικείμενο του ΥΠΠΟΑ.

Τα σωματεία ζήτησαν ενημέρωση από τον Δ/ντή του Γραφείου Υπουργού, ο οποίος δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε τα παραπάνω. Το ΔΣ του Συλλόγου ΔΕ Διοικητικών συνάντησε τον κ. Πλατίτσα από το γραφείο της κας Μενδώνη, ο οποίος δήλωσε επίσης αναρμόδιος να ενημερώσει επίσημα τους εργαζόμενους. Ωστόσο επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι η λίστα των προς κατάργηση οργανικών θέσεων έχει υπογραφεί και έχει σταλεί στο Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στο ΥΠΠΟΑ συγκροτήθηκε ήδη το Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο για τη μοριοδότηση των υποψήφιων προς “διαθεσιμότητα” υπαλλήλων. Έρχεται και επόμενος γύρος.

Ο Ενιαίος Σύλλογος και άλλα σωματεία του ΥΠΠΟΑ έχουν ήδη αποφασίσει την κήρυξη στάσης εργασίας την ημέρα που θα ανακοινωθεί η ΚΥΑ.

Συμμετέχουμε όλοι-ες στη στάση εργασίας από 12 έως τέλος ωραρίου όταν κηρυχθεί.

ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ.

ΟΙ ΑΝΑΣΤΕΝΑΓΜΟΙ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ «ΤΗ ΓΛΙΤΩΣΑΜΕ» ΤΩΡΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΦΩΝΕΣ ΟΡΓΗΣ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΓΩΝΑΣ! ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: