Κινητικότητα, αξιολόγηση δομών, φορέων και υπαλλήλων , αναδιοργάνωση, αποχώρηση Ή αλλιώς χίλιοι τρόποι να πεις τις λέξεις απολύσεις και διάλυση του δημοσίου

Ένα μήνα από τότε που αποφασίστηκε αυταρχικά το κλείσιμο της ΕΡΤ και οι οθόνες της τηλεόρασης παραμένουν μαύρες ή εναλλακτικά με πολύχρωμες μπάρες, ενώ τα προγράμματα του ραδιοφώνου έχουν σιγήσει.

Η Κυβέρνηση αναδιοργανώθηκε σε μικρότερη κομματική και εκλογική βάση, όμως ο δημόσιος εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας εξακολουθεί να παραμένει από την επίσημη πολιτεία καταδικασμένος σε μαρασμό και διάλυση. Μια διάλυση που παλεύει να αποτρέψει στην πράξη ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ που συνεχίζουν να εκπέμπουν διαδικτυακά πλέον, έχοντας τη συμπαράσταση τεράστιου μέρους της ελληνικής κοινωνίας αλλά και της διεθνούς κοινότητας.

Στους 2.600 εργαζόμενους της ΕΡΤ διαρκώς προστίθενται και άλλοι, επίσημα ή με τα γνωστά κατευθυνόμενα «παπαγαλάκια».

Η δημοτική αστυνομία, οι φύλακες και οι καθαρίστριες των σχολείων, οι «πλεονάζοντες» εκπαιδευτικοί (αφού πρώτα έκλεισαν ή συγχωνεύτηκαν πλήθος σχολικών μονάδων), οι πλεονάζοντες του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και πλήθος άλλοι. Τα νούμερα των υπό απόλυση, ή υπό διαθεσιμότητα διαρκώς αλλάζουν, οι ημερομηνίες συνεχώς μετακινούνται, όμως η σκληρή πραγματικότητα της εργασιακής επισφάλειας, της δραματικής επιδείνωσης των όρων εργασίας, της απόλυσης και των συντριπτικών ποσοστών ανεργίας παραμένουν ζοφερά και μάλιστα αυξάνονται ανησυχητικά.

Η πάλη της κοινωνίας, των εργαζομένων και των ανέργων, απέναντι στις πολιτικές που υποβαθμίζουν συνολικά τις συνθήκες ζωής στη χώρα και υπονομεύουν το μέλλον των σημερινών και των επόμενων γενεών επιβάλλεται να είναι διαρκής και να ξεπεράσει το αόρατο δίχτυ που πλέκουν τα ολοένα και νεώτερα μέτρα, οι κατευθυνόμενες ειδήσεις και το κλίμα φόβου που διασπείρεται επίσημα κι ανεπίσημα. Η ζωή θα νικήσει τα νούμερα, τα κέρδη και τα χρέη.

Ως εργαζόμενοι στον Πολιτισμό καλούμαστε να αγωνιστούμε για έναν δημόσιο πολιτισμό που θα ανήκει στην κοινωνία, εκδηλώνοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη μας και στους υπόλοιπους αγωνιζόμενους κλάδους του δημόσιου αλλά και του ιδιωτικού τομέα.

Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να μετάσχουν στην Παναττική Στάση Εργασίας της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013, από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου (συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 12:30μμ), καθώς και στη Γενική Πανελλαδική Απεργία στις 16/7, ημέρα συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: