Εκλογές Ενιαίου Συλλόγου: Το (πρώτο) μεγάλο βήμα έγινε!

Τα αποτελέσματα στις εκλογές του Ενιαίου Συλλόγου Αττικής, Στερεάς και Νήσων (Τετάρτη 15 Μάη) ήταν μια πραγματική γροθιά στο στομάχι των κομματικών παρατάξεων που θεωρούν ότι έχουν τον κόσμο «στο τσεπάκι τους».Image

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση αναδείχθηκε σε πρώτη δύναμη με δύο έδρες στο ΔΣ του Συλλόγου, δύο έδρες πήρε και η Αυτόνομη Παρέμβαση και μία έδρα η ΔΑΣ (ΠΑΜΕ). Η ΠΑΣΚΕ (παρότι μετονομάστηκε σε ΕΑΣΚΕ για να μας… μπερδέψει!) έπεσε σε ψήφους και ποσοστό (2 έδρες). Μαζί και οι  «εταίροι» της τρικομματικής κυβέρνησης ΔΑΚΕ (1 έδρα) και Αγωνιστική Συσπείρωση (πρόσκειται στη ΔΗΜΑΡ, 1 έδρα).

Κι όλα αυτά, παρά τα ψηφοδέλτια-σεντόνια, με καταγγελίες εργαζομένων ότι ποτέ δεν έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για να μπουν υποψήφιοι, με μητρώο από όπου έλειπαν εργαζόμενοι που είναι μέλη του σωματείου επί πολλά έτη. Ακόμη και μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής δεν μπόρεσε να ψηφίσει, γιατί περιέργως είχε εξαφανιστεί το όνομά του από το μητρώο!

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, στον Ενιαίο Σύλλογο οι εργαζόμενοι έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα: έδωσαν την πλειοψηφία σε αριστερές, αγωνιστικές δυνάμεις. Το δεύτερο βήμα φαντάζει αυτονόητο: κοινό προεδρείο των αριστερών δυνάμεων για έναν αγωνιστικό Σύλλογο που θα καταφέρει να σταθεί εμπόδιο στις ρυθμίσεις που έρχονται: ενάντια στις σχεδιαζόμενες απολύσεις, υποχρεωτικές μετακινήσεις, ενάντια στη συρρίκνωση των υπηρεσιών και του προσωπικού, για μια μαχητική διεκδίκηση στα μικρά και τα μεγάλα, για να μπει ο μεγαλύτερος διακλαδικός σύλλογος του πολιτισμού μπροστάρης στον αγώνα.

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση κάνει ανοιχτό κάλεσμα στην Αυτόνομη Παρέμβαση και τη ΔΑΣ για τη συγκρότηση προεδρείου με κοινό πολιτικό πλαίσιο διεκδικήσεων και δημοκρατικής λειτουργίας του Συλλόγου. Η λογική των «αναλογικών προεδρείων», που ως πρόσφατα επικρατούσε στο Ενιαίο Σύλλογο, δεν μπορεί και δεν πρέπει να τεθεί σε αυτή τη συγκυρία: το ζήτημά μας δεν είναι (και δεν ήταν ποτέ) οι καρέκλες, αλλά η αποτελεσματική υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων.  Κι αυτό δεν περνάει από «αναλογικές» μοιρασιές, αλλά από την πολιτική συμφωνία για το πού θα πρέπει να πάει αυτός ο Σύλλογος.

Ευχαριστούμε όλες και όλους τους συναδέλφους-ισσες που μας στήριξαν με την ψήφο τους. Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση θα συνεχίσει να παλεύει με τον μαχητικό, δυναμικό και καθαρό της λόγο, με εναλλαγή στις θέσεις των ΔΣ, για έναν σύλλογο που θα ανήκει πραγματικά στα μέλη του.

Τα προσωρινά* αποτελέσματα για το ΔΣ έχουν ως εξής:

(*δεν έχουν ακόμη καταμετρηθεί τα ψηφοδέλτια για αντιπροσώπους στην ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, ούτε η σταυροδοσία).

ΨΗΦΙΣΑΝ 1800
ΛΕΥΚΑ     67
ΑΚΥΡΑ     57

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ   393,  2 ΕΔΡΕΣ
ΕΑΣΚΕ (ΠΑΣΚΕ)                                      374,  2 ΕΔΡΕΣ
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ                 360, 2 ΕΔΡΕΣ
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ                   208, 1 ΕΔΡΑ
ΔΑΚΕ                                                           190, 1 ΕΔΡΑ
ΔΑΣ                                                              160, 1 ΕΔΡΑ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: