Καταγγελία και Παραίτηση των εκπροσώπων της ΕΑΚ από το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Σωματείου Έκτακτου Προσωπικού ΥΠ.ΠΟ.

Συνάδελφοι, τα δύο τελευταία χρόνια μέσα σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο όπου όλα τα συνταγματικά και εργασιακά δικαιώματα καταπατούνται με αφορμή την οικονομική κρίση και τις σύμφωνα με τις επιταγές της Τρόικας εξωτερικού και εσωτερικού, το σωματείο που θεωρητικά θα έπρεπε να εκπροσωπεί τα δικαιώματά μας επέλεξε, στην καλύτερη περίπτωση, τον ρόλο του απόντα!

Για αυτή την κατάσταση τη μεγαλύτερη ευθύνη φέρει το προεδρείο το οποίο με την τις αχαρακτήριστες ενέργειες και παραλήψεις του, επιτηδείως καταπατά επανειλημμένα όλες τις παραγράφους του Καταστατικού του Σωματείου μας!

Το τελευταίο ΔΣ συγκλήθηκε αρχές του 2013 χωρίς απαρτία, καθώς τα μέλη της ΕΑΚ ενημερώθηκαν μόλις μία ημέρα πριν. Το αμέσως προηγούμενο ΔΣ είχε συγκληθεί τον Μάρτιο του 2012 (!) και μετά από πολλές προσπάθειες από τα μέλη της ΕΑΚ, τα οποία είχαν κατ’ επανάληψη ζητήσει τη σύγκληση Διοικητικού Συμβουλίου και την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης. Επιστέγασμα όλων των παραπάνω ήταν η μη διεξαγωγή εκλογών που θα έπρεπε να έχουν πραγματοποιηθεί από τον Μάρτιο του 2011, λες και το Σωματείο είναι ιδιοκτησία λίγων και εκλεκτών! Ο αυτοαποκαλούμενος πρόεδρος του ΔΣ για να δικαιολογήσει αυτή την αντικαταστατική επιλογή του, προέβη στη λήψη απόφασης προσωρινής διοίκησης του Σωματείου από το πρωτοδικείο, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των υπόλοιπων μελών του ΔΣ. Η απόφασή αυτή ουδέποτε παρουσιάστηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς «δεν έχει ακόμη καθαρογραφεί», σύμφωνα με τα λεγόμενά του. Πέτυχε έτσι τον αδικαιολόγητο διπλασιασμό του χρόνου θητείας του ΔΣ από δύο σε τέσσερα χρόνια με μοναδικό στόχο την παραμονή του στην θέση του Προέδρου.

Σε μια τόσο κρίσιμη χρονική συγκυρία όπου η κινητοποίηση για τη διεκδίκηση του αυτονόητου είναι μονόδρομος, δεν υπάρχει καμιά ενημέρωση από το Σωματείο για τα τρέχοντα προβλήματα που ταλανίζουν τους συναδέλφους (απληρωσιές, ανθυγιεινό επίδομα, απολύσεις λόγω ΠΥΣ, εκκρεμότητες διορισμού για τους συναδέλφους που μονιμοποιήθηκαν κλπ). Ο αυτοαποκαλούμενος πρόεδρος του Σωματείου με περισσό θράσος συνεχίζει, κατά το προσφιλές του συνήθειο, να κυκλοφορεί στους διαδρόμους του υπουργείου για ιδιωτικούς και μικροσυμφεροντολογικούς λόγους απλά δηλώνοντας την υποταγή του στους ιθύνοντες με τους οποίους διαρκώς επικαλείται ότι διαπραγματεύεται!

Σε αυτό το σημείο, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, εμείς τα μέλη της ΕΑΚ (πρώην και νυν μέλη του ΔΣ) πιστεύουμε ότι θα πρέπει δημόσια να λάβουμε μια θέση.

Θεωρούμε ότι η αναγκαστική απομάκρυνση πολλών μελών μας από το ΥΠΠΟ μέσω απολύσεων, η υποχρεωτική διασπορά σε απομακρυσμένες και απομονωμένες περιοχές της χώρας για εύρεση εργασίας και κάλυψη των βιοποριστικών αναγκών, μας έθεσε μοιραία κατώτερους των περιστάσεων. Αναγνωρίζουμε και το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε, όσοι δεν γνωρίζουν την ιστορία και τη δράση της ΕΑΚ και κυρίως όλοι όσοι στο παρελθόν μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, να μας συγχέουν με τη μικροπολιτική συμπεριφορά και τις φαύλες τακτικές του προεδρείου του Πανελλήνιου Σωματείου Έκτακτου Προσωπικού ΥΠ.ΠΟ.!

Καταγγέλλουμε, τη γενική στάση και απαράδεκτη για τα μέλη του σωματείου συμπεριφορά του προεδρείου όλη αυτή την περίοδο. Δεν δεχόμαστε και αντιστεκόμαστε στον κυβερνητικό συνδικαλισμό που επιδιώκει να καλύψει μόνο μικροκομματικά συμφέροντα. Αναλαμβάνουμε πλήρως το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί και εμείς, τα πρώην και νυν μέλη του ΔΣ και υποψήφιοι στις προηγούμενες εκλογές, δηλώνουμε την παραίτηση της παράταξης της ΕΑΚ από το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Σωματείου Έκτακτου Προσωπικού ΥΠ.ΠΟ.

Καλούμε τους συναδέλφους να απαιτήσουμε όλοι μαζί την σύγκληση Γενικής Συνέλευσης και άμεση διεξαγωγή εκλογών ώστε να αποκτήσουμε ουσιαστική αντιπροσώπευση.

Ας πούμε τέλος πια στην αδράνεια και στη διάλυση του Σωματείου! Η φτώχια και ο κίνδυνος της ανέχειας είναι κοινός για όλους. Δεν βλέπει πράσινους , μπλε ή κόκκινους «κόκκους»! Μόνο με την αλληλεγγύη και τη συλλογική δράση είναι δυνατό να βρεθούν λύσεις!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: