Το καρναβάλι …του πολιτισμού

από την απεργιακή κινητοποίηση της 8/3

από την απεργιακή κινητοποίηση της 8/3

 

Τέλη Γενάρη: το 1ο Σχέδιο Οργανισμού διαρρέει στο ΥΠΠΟ. Η Γενική Γραμματεία Πολιτισμού διαλύεται/αφομοιώνεται στο Παιδείας. Μείωση οργανικών μονάδων κατά 65%, ανύπαρκτες οργανικές θέσεις, οι Δ/νσεις Διοικητικού και Οικονομικού μεταφέρονται στο Παιδείας.
Παίζεται ένα παιχνίδι παραλόγου. Οι κυρίαρχες συνδικαλιστικές παρατάξεις προσπαθούν να μας πείσουν ότι το Σχέδιο δεν είναι ακριβώς Σχέδιο αφού η πολιτική ηγεσία το απορρίπτει. Αρχίζει αγώνας δρόμου με συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία και πολιτικά κόμματα με λογική «υπεύθυνου & ρεαλιστικού» συνδικαλισμού και στόχο τον εφησυχασμό των πιο ανήσυχων και το αυτόνομο ΥΠΠΟ.
Η γραμμή της ΔΗΜΑΡ «διαφωνώ μεν αλλά στηρίζω και κυρίως δε ρίχνω τη συγκυβέρνηση» υιοθετείται τόσο … από την πολιτική ηγεσία ΥΠΠΟ (που διαφωνεί μεν αλλά δεν παραιτείται !!), όσο και από τις φιλοκυβερνητικές συνδικαλιστικές παρατάξεις.
Σε αυτό τον αγώνα δρόμου εμπλέκονται και υπηρεσιακοί παράγοντες που επιδιώκουν να σώσουν οτιδήποτε αν σώζεται…ματαίως όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια.
6 Μάρτη: το νέο Σχέδιο Οργανισμού παραδίδεται από τον Αν. Υπουργό στην ΠΟΕΥΠΠΟ. Το αυτόνομο ΥΠΠΟ παραμένει φρούδα ελπίδα.
Το νέο Σχέδιο Οργανισμού οδηγεί σε διάλυση του πολιτισμού, σε απολύσεις προσωπικού διά υποχρεωτικών μετακινήσεων και της διαθεσιμότητας, σε ιδιωτικοποίηση αρμοδιοτήτων του ΥΠΠΟ που ενδιαφέρουν τον ιδιωτικό τομέα. Δεν προβλέπει θέσεις εργασίας και δεν περιγράφει αρμοδιότητες.
7/8 Μάρτη: ξεκινάει νέος γύρος κινητοποιήσεων στο ΥΠΠΟ. Με τη συμμετοχή πολλών συναδέλφων-ισσών που συνειδητοποιούν πλέον ότι το παιχνίδι είναι στημένο και στα μέτρα τους, αλλά θα παίξουμε μπάλα και εμείς για τη δουλειά, την αξιοπρέπεια, τη ζωή μας και την υπεράσπιση του πολιτισμού ως δημόσιου αγαθού. Για να πετάξουμε από τη ζωή μας τα Μνημόνια, τη διάλυση του κοινωνικού κράτους την υποταγή στο κέρδος και την εμπορευματοποίηση.
Απεργία, συγκεντρώσεις στη Μπουμπουλίνας, διαδηλώσεις στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και στη Βουλή. Περιφέραμε «το δράμα μας» όπως έγραφε το ευφάνταστο πανώ των συναδέλφων του Βυζαντινού Μουσείου, στους δρόμους της Αθήνας για να στείλουμε μήνυμα αντίστασης σε όλους!
Ο εμπαιγμός από την πλευρά τους συνεχίζεται. Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πετάει τη μπάλα στην πολιτική ηγεσία ΥΠΠΟ και τανάπαλιν για την πατρότητα του Σχέδιο. Με ανασχηματισμό εν όψει και μοίρασμα εξουσίας…..

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και Διεκδικούμε.
• Το Σχέδιο Οργανισμού να αποσυρθεί!
• Αυτόνομο Υπουργείο Πολιτισμού, με διασφάλιση των σημερινών θέσεων εργασίας και των αρμοδιοτήτων που ασκούν οι υπηρεσίες (προστασία πολιτιστικής κληρονομιάς, ενίσχυση καλλιτεχνικής δημιουργίας, έργα με αυτεπιστασία), βάσει του ισχύοντα Οργανισμού του 2003
• Καλούμε την πολιτική ηγεσία ΥΠΠΟ να παραιτηθεί σε περίπτωση που το αίτημα για αυτόνομο ΥΠΠΟ με διασφάλιση θέσεων εργασίας και αρμοδιοτήτων δεν επιτευχθεί.
• Καμιά απόλυση, διαθεσιμότητα, υποχρεωτική μετακίνηση στο ΥΠΠΟ. Θα αντισταθούμε σε κάθε διαδικασία οριζόντιων απολύσεων επιχειρηθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με το πρόσχημα των πιέσεων της τρόικας (δεξαμενή αορίστου χρόνου ΥΕ, ΔΕ Διοικητικού) και στις διαδικασίες αξιολόγησης για τη νομιμοποίηση των απολύσεων.

Η επόμενη εβδομάδα είναι κρίσιμη

• Θα συνεδριάσει η κυβερνητική επιτροπή για τα οργανογράμματα των Υπουργείων που εκκρεμούν: Παιδείας, Ανάπτυξης, Οικονομίας, «Προστασίας του Πολίτη».
• Το Κυβερνητικό Συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό θα εγκρίνει τα οργανογράμματα
• Επίκειται ανασχηματισμός …

Χρειάζεται συνεχής ανυποχώρητος αγώνας με επαναλαμβανόμενες απεργίες και καθημερινές ΓΣ για να εκτιμάμε τα νέα δεδομένα και να προχωράμε αναλόγως.

Χρειάζεται συντονισμός με τα σωματεία των επαγγελματιών του πολιτισμού. Ήδη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος με ανακοίνωσή της διεκδικεί την απόσυρση του Σχεδίου Οργανισμού. γιατί ο πολιτισμός είναι υπόθεση όλων μας.

Είναι αναγκαίος ο συντονισμός με πρωτοβάθμια σωματεία και Ομοσπονδίες του Δημόσιου τομέα. Γιατί δε θα σώσουμε το σπίτι μας, αν καεί του διπλανού.
Μέχρι και η ΑΔΕΔΥ καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία σε έκτακτες ΓΣ (κάτι ξέρουν και δε μας το λένε;) και σε απογευματινό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα την Τετάρτη 13/3.

Όλες-οι στην απεργία που κήρυξαν τα σωματεία του ΥΠΠΟ και η ΠΟΕΥΠΠΟ και στη συγκέντρωση στη Μπουμπουλίνας 8.oo πμ τη Δευτέρα 11/3.
Κανείς εργαζόμενος να μην σπάσει την απεργία αυτή τη βδομάδα στο ΥΠΠΟ!
Συμμετέχουμε στη Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Συλλόγου εργαζομένων στο ΥΠΠΟ την Τρίτη 12/3 στο Τιτάνια.
Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με πολύμορφες κινητοποιήσεις με στόχο να πετύχουμε μια νίκη!

Επισκεφτείτε το blog μας : eakyppo.wordpress.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: