ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

 

Ας στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στα κομματικά επιτελεία!

Αυτό το διάστημα διεξάγονται σε όλη τη χώρα οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων των μονίμων και αορίστου χρόνου εργαζομένων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού του ΥΠΑΙΘΠΑ.

Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια είναι όργανα διοίκησης, αρμόδια για το σύνολο των υπηρεσιακών μεταβολών (μεταθέσεις, αποσπάσεις, τοποθετήσεις, μετατάξεις, κρίσεις διευθυντών κ.a.), αλλά και για ζητήματα χορήγησης επιδόματος μεταπτυχιακών, αδειών για μεταπτυχιακές σπουδές ή για ιδιωτική εργασία με αμοιβή. Αποτελούνται από 3 μέλη διορισμένα από τη διοίκηση και 2 αιρετούς αντιπροσώπους των εργαζομένων. Έτσι, τα διορισμένα μέλη (ελεγχόμενα από την εκάστοτε ηγεσία του Υπουργείου) έχουν απόλυτη πλειοψηφία. Ασφαλώς δεν πρόκειται για τυχαία επιλογή, αφού τα Υπηρεσιακά Συμβούλια αποτελούν κατεξοχήν διαδικασία μέσω της οποίας η Διοίκηση προσπαθεί να περνά τις ευνοϊκές μεταχειρίσεις των «ημετέρων». Το ζήτημα όμως είναι, τι κάνουν οι αιρετοί απέναντι σε αυτό;

Στη συγκυρία που διανύουμε, με βάση τις νέες ρυθμίσεις (Ν. 4024 κλπ), ο ρόλος των Υπηρεσιακών Συμβουλίων θα είναι ακόμη πιο κρίσιμος: είναι αυτά που θα κληθούν να αποφανθούν για την «αξιολόγηση» των υπαλλήλων (με την απειλή της απόλυσης), για τις υποχρεωτικές μετακινήσεις σε άλλες Υπηρεσίες ή/και άλλους νομούς (που σε κάποιες περιπτώσεις θα ισοδυναμεί με απόλυση), για τις υπηρεσιακές μεταβολές, αλλά και για την εξέλιξη όλων μας από βαθμό σε βαθμό με ποσόστωση (αν ποτέ αυτή επιτραπεί ξανά στο μέλλον).

Να θυμίσουμε ότι ήδη στα νέα πειθαρχικά συμβούλια δεν συμμετέχουν εκπρόσωποι των εργαζομένων, ενώ στις μεταβατικές διατάξεις του Νομοσχεδίου για τα Οργανογράμματα των Υπουργείων (που τελικά δεν πέρασε) προβλεπόταν η κατάργηση των υπηρεσιακών συμβουλίων με τη μέχρι σήμερα μορφή τους και ο διορισμός νέων από τον εκάστοτε Υπουργό (από 1/1/2013) χωρίς τη συμμετοχή αιρετών εκπροσώπων. Σκηνές από το μέλλον με τους εργαζόμενους να μην έχουν λόγο και παρέμβαση;

Η συμμετοχή όλων μας στις εκλογές και η ανάδειξη αιρετών που θα υπερασπίζονται τα συμφέροντα των εργαζομένων πρέπει να είναι η απάντησή μας.

Ποιος είναι ο ρόλος των αιρετών;

Oι αιρετοί εκπρόσωποι βρίσκονται στα Συμβούλια για να εκφράζουν τα συμφέροντα όλων των εργαζόμενων και να ελέγχουν τη διοίκηση. Η εμπειρία, όμως, δείχνει ότι οι θέσεις αυτές συνήθως χρησιμοποιούνται με διαφορετικό τρόπο, ιδιαίτερα όταν κατέχονται από κομματικές παρατάξεις οι εκπρόσωποι των οποίων δημιουργούν γύρω τους ένα πλέγμα πελατειακών σχέσεων, υιοθετώντας τις απόψεις της πολιτικής ηγεσίας. Πρόσφατα, μάλιστα, ζήσαμε και το απαράδεκτο φαινόμενο αιρετού εκπροσώπου που αποδέχτηκε διορισμό από την πολιτική ηγεσία στο ΔΣ ενός ΝΠΔΔ του Υπουργείου!

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση συμμετέχει στις εκλογές προτείνοντας έναν άλλο τύπο αιρετού εκπροσώπου των εργαζόμενων. Η ΕΑΚ θέλει τους αιρετούς της προσιτούς σε όλους τους εργαζόμενους, μαχητικούς, ανιδιοτελείς που αντιστέκονται και δεν χαρίζονται στην εκάστοτε πολιτική ηγεσία, ικανούς να ανταπεξέλθουν στη νέα κατάσταση που πλήττει και τον πολιτισμό. Άλλωστε έχει δώσει και έμπρακτα δείγματα γραφής από τη θητεία των αιρετών σε δύο υπηρεσιακά συμβούλια (Β΄ μονίμων και Β΄ αορίστου χρόνου) που εξελέγησαν από το ψηφοδέλτιο της.

 

Οι αιρετοί της Ε.Α.Κ., παρά τις όποιες αντικειμενικές δυσκολίες και υποκειμενικές αδυναμίες, προσπάθησαν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των εργαζόμενων:

¨        Ενημερώνοντας ουσιαστικά τους συναδέλφους για τα κρίσιμα ζητήματα, τα προβλήματα,  τις αδυναμίες, τις υστερήσεις και τις καθυστερήσεις του Υπουργείου και της Διοίκησης.

¨       Ελέγχοντας και καταγγέλλοντας τις τυχόν αυθαιρεσίες της Διοίκησης και των πολιτικών προϊσταμένων της, που στρέφονται ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων, και φροντίζοντας να έχουν καλή γνώση των νόμων και των εγκυκλίων, ώστε να μπορούν να ελέγχουν και να αποτρέπουν όσα η Διοίκηση προσπαθεί να περάσει «από το παράθυρο», όπως για παράδειγμα στο θέμα των κρίσεων τμηματαρχών όπου παίζεται παιχνίδι καλλιέργειας φρούδων ελπίδων και υποταγής, με υποσχέσεις για ολοκλήρωση των κρίσεων που ξεκίνησαν το 2010…

¨       Κοντά σε κάθε συνάδελφο ή συναδέλφισσα που έχει υποστεί τις συνέπειες των αυθαιρεσιών της Διοίκησης, πέρα από λογικές του τύπου «να εξυπηρετήσουμε τους δικούς μας».

¨       Με παρουσία και τοποθετήσεις στα Υπηρεσιακά Συμβούλια που βασίζονταν στις αποφάσεις των Συλλογικών Οργάνων και των Γενικών Συνελεύσεων των εργαζόμενων.

Η παρουσία της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης στα υπηρεσιακά συμβούλια υπήρξε καθοριστική στη διασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των συναδέλφων, είτε κατά τη διαδικασία τοποθετήσεων των αορίστου χρόνου, είτε στα ζητήματα των υπηρεσιακών μεταβολών, είτε στις περιπτώσεις άδικων πειθαρχικών διώξεων.

Προσπάθειά μας αποτελεί πάντα να μην υπάρχουν «ατομικά» ζητήματα που λύνονται «ατομικά», αλλά κάθε μάχη που δίνεται στο Υπηρεσιακό να αποτελεί συλλογικό θέμα των συναδέλφων και να οδηγεί σε βελτίωση της λειτουργίας της Διοίκησης, με βάση την αρχή της ίσης μεταχείρισης όλων. Παράλληλα, η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση μοχθεί ώστε κάθε διαδικασία στο πλαίσιο των υπηρεσιακών συμβουλίων να είναι σύννομη και αξιοκρατική, αποκαλύπτοντας κάθε υπονόμευση δικαιωμάτων από την πλευρά της Διοίκησης. Σε αυτόν ακριβώς το δρόμο θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε.

 

ΨΗΦΟ, ΛΟΙΠΟΝ, ΣΤΗΝ ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!

ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

  • Ø Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια είναι έξι (Α΄ Β΄ Γ΄ Δ΄ Ε΄ και ΣΤ΄), ανάλογα με τον κλάδο των εργαζόμενων.
  • Ø Τα ψηφοδέλτια για ανάδειξη αντιπροσώπων στο ίδιο Υπηρεσιακό είναι διαφορετικά για τους μόνιμους και διαφορετικά για τους αορίστου χρόνου συναδέλφους (η σύνθεση του Συμβουλίου αλλάζει ανάλογα με το ποιον αφορά το θέμα που συζητιέται).

Ø  Οι εκλογές διεξάγονται με ευθύνη της Διοίκησης. Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική.

  • Ø Οι συνάδελφοι της περιφέρειας ψηφίζουν ταχυδρομικά και προμηθεύονται το έντυπο εκλογικό υλικό από τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας τους: τα ψηφοδέλτια συνδυασμών και μεμονωμένων υποψηφίων, το φάκελο ψηφοφορίας με τη σφραγίδα της Εφορευτικής Επιτροπής και τον ειδικό λευκό φάκελο για την ταχυδρόμηση του φακέλου ψηφοφορίας. Ο κάθε υπάλληλος υπογράφει σε σχετικό κατάλογο ότι παρέλαβε το απαραίτητο εκλογικό υλικό.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο της Διοίκησης (βλ. ΥΠΑΙΘΠΑ/ΓΔΔΥ/ΔΙΟΙΚ/ΤΔΜΝ/101707/7312/6236 /2724/2-10-2012), ο υπάλληλος σταυρώνει και τοποθετεί το ψηφοδέλτιο προτίμησής του στο σφραγισμένο φάκελο ψηφοφορίας. Ο φάκελος ψηφοφορίας εσωκλείεται στον ειδικό λευκό φάκελο και ταχυδρομείται από τον κάθε υπάλληλο ΑΤΟΜΙΚΑ (όχι ομαδική αποστολή φακέλων), με συστημένη επιστολή. Πάνω στον ειδικό λευκό φάκελο αναγράφονται:

α) τα στοιχεία του υπαλλήλου – αποστολέα (αλλιώς θεωρείται άκυρος) και β) τα στοιχεία του παραλήπτη, δηλαδή του μέλους της Εφορευτικής Επιτροπής που έχει εξουσιοδοτηθεί να παραλαμβάνει τους φακέλους (τα στοιχεία των αρμόδιων μελών της Εφορευτικής Επιτροπής γνωστοποιούνται από τον Προϊστάμενο κάθε υπηρεσίας). Ο ταχυδρομημένος φάκελος πρέπει να έχει παραληφθεί από την Εφορευτική Επιτροπή πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών στην Αθήνα.

  • Ø Στην Αθήνα οι κάλπες θα στηθούν στο κεντρικό κτίριο της οδού Μπουμπουλίνας, το Σάββατο 24 Νοέμβρη (ώρα 8.00 – 17.00).
  • Ø Σε κάθε Υπηρεσιακό Συμβούλιο εκλέγονται 2 αιρετοί αντιπρόσωποι και οι σταυροί σε κάθε ψηφοδέλτιο θα πρέπει να είναι υποχρεωτικά 1 ή 2 (με μπλε ή μαύρο στυλό). Ψηφοδέλτια χωρίς σταυρό ή με περισσότερους από δύο σταυρούς είναι άκυρα.

 

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

 

Α΄ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

1.       Ζαφείρη Όλγα του Δημητρίου, ΠΕ Διοικητικού, Δ/νση Διεθνών Σχέσεων

2.       Κόλλια Παναγιώτα του Γεωργίου, ΔΕ Διοικητικού, ΔΙΝΕΠΟΚ

3.       Μαρτσάκης Βασίλειος του Γεωργίου, ΠΕ Διοικητικού, Δ/νση Θεάτρου και Χορού

4.       Σκλία Νικολέττα του Ιωάννη, ΠΕ Διοικητικού, Δ/νση Γραμμάτων

5.       Χρήστου Ζωή του Αποστόλου, ΠΕ Διοικητικού, ΛΓ’ ΕΚΠΑ

Α΄ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

1. Καμπόσου Παναγιώτα, ΠΕ Διοικητικού, Δ/νση Εικαστικών Τεχνών

  (ανεξάρτητη υποψήφια, υποστηριζόμενη από την ΕΑΚ)


 

Β΄ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

1.       Ακριβοπούλου Σοφία του Μιχαήλ, Αρχαιολόγος, 9η ΕΒΑ

2.       Βενιέρη Ιωάννα του Δημητρίου, Αρχαιολόγος, ΔΙΠΚΑ

3.       Βέττας Κων/νος του Δημητρίου, Τεχν. Συντήρησης, 10η ΕΒΑ

4.       Γκαλινίκη Στυλιανή του Γεωργίου, Αρχαιολόγος, Αρχ/κό Μουσ. Θεσ/νίκης

5.       Δασκαλάκης Στυλιανός, του Εμμανουήλ, Συντηρητής, Α΄ ΕΠΚΑ

6.       Ζυγούρη Ιωάννα του Θωμά, Αρχαιολόγος, Γραμ.ΚΑΣ

7.       Καραγεώργου Ευθυμία του Δημητρίου, Αρχαιολόγος, ΔΒΜΑ

8.       Καρβελάς Δημήτριος, του Νικολάου, Τεχν. Συντήρησης, ΛΓ΄ ΕΠΚΑ

9.       Μαρκέτου Σταματία του Παναγιώτη, Αρχαιολόγος, ΚΒ΄ ΕΠΚΑ

10.   Μιχαηλίδου Καλλιόπη του Μιχαήλ, Αρχαιολόγος, Γ΄ ΕΠΚΑ

11.   Νικολάου Ελισσάβετ του Δημητρίου, Αρχαιολόγος, ΑΙΘΣ

12.   Σίσιου Ιωάννης του Δημητρίου, Ιστορικός Τέχνης, 16η ΕΒΑ

13.   Σκαφιδά Ευαγγελία του Νικολάου, Αρχαιολόγος, ΙΓ΄ ΕΠΚΑ

14.   Στρατούλη Γεωργία του Ελευθερίου, Αρχαιολόγος, ΙΖ΄ ΕΠΚΑ

15.   Τούλη Βασιλική του Αθανασίου, Συντηρήτρια, 7η ΕΒΑ

16.   Τριανταφυλλίδης Παύλος του Ζαχαρία, Αρχαιολόγος, ΑΙΑΣ

17.   Φλώρου Καλλιόπη του Σπυρίδωνος, Αρχαιολόγος, ΔΒΜΑ

18.   Ψαράκη Κυριακή του Εμμανουήλ, Αρχαιολόγος, ΚΣΤ΄ ΕΠΚΑ

Β΄ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

1.       Βοσνίδης Παναγιώτης του Πέτρου, Αρχαιολόγος, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

2.       Γεωργακά Βασιλική του Δημητρίου, Αρχαιολόγος, Α΄ ΕΠΚΑ

3.       Τσαρδάκα Δέσποινα του Αντωνίου, Αρχαιολόγος, Κ΄ ΕΠΚΑ

4.       Τσιτούρη Αμαλία του Ιωάννη, Αρχαιολόγος – Μουσειολόγος, Δ/νση Βυζαντινών και Μεταβυζ/νών Αρχαιοτήτων

5.       Φαϊτάκη Στέλλα του Δημητρίου, Αρχαιολόγος, 3η ΕΒΑ

6.       Φανταουτσάκη Χαρίκλεια του Γεωργίου, Αρχαιολόγος, ΚΒ΄ ΕΠΚΑ

7.       Χριστοδουλίδης Νίκος του Ανδρέα, Αρχαιολόγος, ΚΒ΄ ΕΠΚΑ

8.       Χρυσάφη Μαρία του Φιλίπππου, Αρχαιολόγος, ΛΑ΄ ΕΠΚΑ

9.       Ψαρουδάκης Κυριάκος του Ευάγγελου, Αρχαιολόγος, Δ/νση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: