εκλογές του Σωματείου Εργατοτεχνιτών

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΠΕ-ΕΑΚ

για ΔΣ και ΠΟΕ-ΥΠΠΠΟ

Γιαννουλάτος  Παναγιώτης  (Νότης), μαρματοτεχνίτης,    ΚΣΤ΄ ΕΠΚΑ

Ξυδερής Μιχάλης (Μάκης), εργατοτεχνίτης, Κ’ ΕΠΚΑ

Σαλτσίδης Θεόφιλος, τεχνίτης εκμαγείων, ΤΑΠΑ

Σκαρής Ευάγγελος, μαρματοτεχνίτης, ΥΣΜΑ

Φώσκολος Αντώνης, μαρμαροτεχνίτης, ΥΣΜΑ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ Ε.Ε.

Μαραβέλιας Μιχαήλ, μαρματοτεχνίτης, ΚΣΤ΄ ΕΠΚΑ

 

Στις εκλογές του Σωματείου Εργατοτεχνιτών,

22 έως 26 Οκτώβρη

στηρίζουμε-ψηφίζουμε το αγωνιστικό ενωτικό ψηφοδέλτιο

Αντικαπιταλιστική Πρωτοβουλία Εργατοτεχνιτών-Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση (ΑΠΕ-ΕΑΚ)

 Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

         Ας μην αφήσουμε για άλλη μια φορά να πάνε χαμένες οι εκλογές στο σωματείο μας. Έχουμε την ευκαιρία να στείλουμε πολλαπλό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες και να διακηρύξουμε μέσα από την ψήφο μας ότι η εποχή που οι παρατάξεις και τα κόμματα μέτραγαν τα «φασόλια» τους πέρασε ανεπιστρεπτί. Ο εργαζόμενος έχει συνειδητοποιήσει πλέον ότι δεν μπορεί να εμπιστεύεται το μέλλον του και να αφήνει το μέλλον των παιδιών του στα χέρια των διεφθαρμένων πολιτικών των κομμάτων των μνημονίων, όπως επίσης δεν μπορεί να ανέχεται άλλο τους επαγγελματίες συνδικαλιστές που απέτυχαν να προασπίσουν έστω στο ελάχιστο τα θεμελιώδη του δικαιώματα. Ο συνδικαλιστής που έχει ψηφίσει κόμμα του Μνημονίου δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι αγωνίζεται για το καλό των εργαζομένων. Πρέπει να πάει σπίτι του. Ή μάλλον καλύτερα να ξαναγυρίσει στη δουλειά του, στο οκτάωρό του, την κάρτα παρουσίας του. Να βάλουμε ένα τέλος στην εποχή της σχιζοφρένειας, στους εργατοπατέρες που «πολύ μας αγάπησαν», αλλά μας έχουν κλέψει την αξιοπρέπεια και τον αυτοσεβασμό και μας έχουν ρίξει στην κατάθλιψη. Τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν.

Και αλλαγή σημαίνει παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας: Ανοίγουμε τα παράθυρα να μπει φρέσκος αέρας, βάζουμε τέλος στη μέθοδο της ανάθεσης, στέλνουμε σπίτι τους τους ψιθυριστές των διαδρόμων και τους παρατρεχάμενους των εξουσιαστών,  ελέγχουμε και κρίνουμε αυτούς που ψηφίζουμε, είμαστε υπεύθυνοι πλέον των πράξεων μας.

Δεν ανεχόμαστε την τρικομματική κυβέρνηση της συμφοράς που ακολουθεί πλήρως το πρόγραμμα φτωχοποίησης της χώρας, όπως το υπαγορεύει το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των τραπεζιτών.

Δεν υποτασσόμαστε στην (εδώ και χρόνια) τρικομματική ηγεσία του σωματείου μας, που προτείνει συνεχώς να «κάτσουμε στα αυγά μας» για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Μα τα χειρότερα έχουν ήδη έρθει στο όνομα των θυσιών για το «δημόσιο χρέος», για το ευρώ και για τη σωτηρία του ιδιωτικού κέρδους. Οι εργαζόμενοι έχουν μεγάλη δύναμη στα χέρια τους. Ο φόβος πρέπει να περάσει στο στρατόπεδο των άλλων!

Ένας άλλος συνδικαλισμός απαιτεί συνέργεια, υπευθυνότητα, ετοιμότητα, αυτοσυνειδησία, είναι στάση ζωής. Κάνουμε μια αρχή συμμετέχοντας στο ενωτικό ψηφοδέλτιο της Αντικαπιταλιστικής Πρωτοβουλίας Εργατοτεχνικών-Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης (ΑΠΕ-ΕΑΚ). Φιλοδοξούμε να συσπειρώσουμε όλες αυτές τις δυνάμεις, τους συνάδελφους που έχουν αποφασίσει ότι δεν υπάρχουν αδιέξοδα, ότι οι λύσεις στα προβλήματα έρχονται μέσα από αγώνες. Αγώνες πολιτικούς, συνδικαλιστικούς, κοινωνικούς, οικονομικούς. Αγώνες καθημερινούς.

Η συμμετοχή στους αγώνες ας γίνει η αρχή για μια νέα εποχή αυτοσυνειδησίας και υπευθυνότητας. Κανένας να μην είναι άμοιρος των επιλογών του. Αυτοί που θα διαχειριστούν το εργασιακό μας μέλλον πρέπει να είναι πρόσωπα καθαρά, ικανά μα πάνω από όλα να έχουν συνείδηση της αποστολής τους.

Το σωματείο των Εργατοτεχνιτών πρέπει να ζωντανέψει ξανά γιατί δεν του αξίζει η απαξίωση και η παρακμή που κάποιοι επιζητούν. Έχουμε να παίξουμε πολύ σημαντικό ρόλο στους αγώνες για να μην περάσει η λαίλαπα του νέου Μνημονίου, οι νέες περικοπές και οι εξοντωτικοί φόροι, το ξεπούλημα κάθε κοινωνικού αγαθού. Μέσα από τις συνελεύσεις, τις απεργιακές επιτροπές, με ενότητα των εργαζόμενων, στους αγώνες για να ξανακερδίσουμε αξιοπρεπή μισθό και σύνταξη σε ηλικία που να αντιστοιχεί στην βαριά και ανθυγιεινή εργασία, δημόσια ποιοτική παιδεία, υγεία, ασφάλιση και πολιτισμό για μας και τα παιδιά μας.

Γι αυτό συνάδελφοι να μην ξεχνάμε: Η ΛΥΣΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ!

ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ & ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ
ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ή ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ

ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΦΩΝΗ

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

 

Δευτέρα 22/10/2012

Θεσσαλονίκη: ΕΔΟΘ 08:30 – 15:00
Καλαμάτα: Εργ.Κέντρο 08:30 – 14:00
Πύργος: Εργ.Κέντρο 08:30 – 14:00
Χανιά: Εργατικό Κέντρο 08:30 – 14:00
Ιωάννινα: Εργ. Κέντρο 08:30 – 14:00
Κέρκυρα: Μουσείο Ασιατ.Τέχνης    08:30 – 12:30

Τρίτη 23/10/2012

Χανιά: Εργατικό Κέντρο 08:30 – 14:00
Μυτιλήνη: Αρχ.Μουσείο 08:30 – 14:00
Λάρισα: Εκλογικό Κέντρο            08:30 – 14:00
Ρόδο: Ρολόι Χουρμαλή 08:30 – 14:00
Πάτρα: Εκλογικό Κέντρο 08:30 – 14:00

Τετάρτη 24/10/2012

Καβάλα: Μουσείο Καβάλας         08:30 – 14:00

Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 24, 25, 26/10/2012

Αθήνα: Σωματείο (Διοσκούρων, Πλάκα) 08:00 – 17:00

 

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: